Flyinge ligger risigt till

Hittade en liten tråkig artikel i tidningen ridsport nyss, beskriver kortfattat vad den handlar om.

 

 

Stuteriverksamheten på Flyinge har fått ett ultimatum från sin ägare Flyingestiftelsen, att hitta en utomstående entreprenör för avelsverksamheten eller lägga ner inom två veckor. Styrelsen har gett företagets VD och ledningsgruppen i uppgift att hitta någon annan som kan driva hingststationen, sto-verksamheten, semin och EU-stationen vidare med befintlig personal i Flyinges lokaler.
Bakgrunden att är ATG via Hästnäringens Nationella Stiftelse inte är intresserad av att stödja en avelsverksamhet på Flyinge liksom att de minskade anslagen till SLU även får konsekvenser för Flyinge.
Dock har Flyinge i år lyckats öka sin marknadsandel och få upp sina betäckningssiffror på en marknad som minskat nästan 17 procent i år.
Det står även att det nog kan bli svårt att hitta en ny partner till en 350-årig verksamhet, och att ett sånt sökande inte bör begränsas till Sveriges gränser.

 

 

Ja blir spännande att höra mer om det här. Vad är Flyinge utan sin avelsverksamhet?? Hoppas dom löser det här på ett bra sätt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0