Bild från i Lördags



Ny design på ingång

Håller på att byta design på bloggen så det kan vara lire rörigt ett tag. Hoppas ni ska gilla det :)

Sjuk...

I lördags var jag och några  tjejer i klassen iväg och firade en kompis som fyllt 18 år. Riktigt trevligt! Men dagen efter så kom det som ett brev på posten. Min hals gjorde fruktansvärt ont och huvudet kändes som de vägde 2 ton. Natten till igår fick jag inte många timmars sömn. Så igår blev det bara att vara hemma från skolan. På kvällen ville jag bara skjuta mig själv så dåligt jag mådde... Idag känns det lite bättre men blir hemma idag, få se om jag ligger hemma imorron också bara för säkerhets skull.

Känns så jobbigt bara att Maxen får vila så mycket, för rida är det inte ens att tala om... Men jag har grymma klasskompisar som hjälper mig med stallet. Julia red Maxen igår, de kom förbi internatet innan så jag fick pussa lite på honom.

Nu ska jag bara se till att bli bättre<3

/Alexandra

Julia och hennes pålle förra året

Max och Fia

Lite nya bilder på våra sköningar! Victoria i trean här på gymnasiet har fotat dem:)


Klara och Fiffi

Var precis ute på Hastings (vår gräsbana) och fotade Klara och hennes pålle Fiffi, lite bilder på hur det ser ute här nere med alla snö också.

/Alexandra


Gårdagens tävling

Igår var det dags för klubbtävling på Flyinge RF. De har satt ihop en seriedressyr med tre omgångar så passade på att anmäla mig. Startade en LA:4. Efter lite stressande kom vi fram till tävlingsplatsen, hade med mig ett helt team med goa tjejer som hjälpte mig och Max.
Red mitt program och det kändes bra, han var lite seg och det finns mycket att slipa på. Men med tanke på att jag bara ridit honom ordentligt sen i söndags så var jag jätte nöjd! Det hela slutade med 66,82% och en vinst:D Lite roligt att man fick med sig en rosett, plaket och skoputs;)

/Alexandra


Skånes väder...suck!

Skåne väder är ett stort mysterium. Idag har det regnat,haglat,blåst, åskat och snöat! Hur är detta möjligt?! Nu faller det stora vita snöflingor utanför fönstret. Men jag och Maxen klarade oss ifrån det ganska bra när jag red idag. Tog några varv på täkta banan så han fick springa av sig:)

/Alexandra


Work out!!

I denna stund är det disco upp på Karins rum! Superträning att studsa runt till dunka dunk musik!

Alex, Karin och Maverick (Julia)

HAN VANN!!!

Helt sjukt! Rolf-Göran Bengtsson van Jerringpriset! Han är verkligen värd det, så som han har kämpat för att ta sig dit han är idag. Med 44% av rösterna visar det att hästvärlden i Sverige stöttar honom till 100%, och att vi kan om vi vill! Nu kör vi på mot OS 2012 då Sverige kommer sopa banan med alla andra ekipage!

/Alexandra

Elevhemmet när Roffe vinner!!


Nu kör vi!

Nu har båda jag och Maxen haft en veckas vila, han från ridning och jag från bloggen.. Men nu kör vi på igen! Har nu stadgat mig nere i Skåne igen, packat upp allt och tuffar vidare mot ännu en termin i skolan, shit va tiden går fort!! Har hunnit med en ganska tuff men rolig "party-weekend" med girlsen härifrån!
Så nästa helg väntar det "tävling" med Maxen, ska starta en LA:4 på grannklubben var det tänkt:)

Nu ska jag ta igen all sömn som jag missat denna helg!<3

/Alexandra

Klassen innan sommarn, ovanligt att se oss i nått annat än marinblåa ridkläder<3


Back in Skåne

Nu är man tillbaka i Skåneland. Startade idag vid halv 10 på morgonen och fem timmar senare var man framme i Flyinge. Lastade av Maxen och packade ur alla hästgrejer. Sen drog vi till ryttare och häst, hämtade ut min jacka och schabraket som jag får i och med att jag är med i talang satsningen. Sen åkte jag och pappa och handlade vad som kändes som en årsförbrukning av mat.

Nu ligger jag i soffan och ska kolla lite tv innan jag ska sova, imorron blir det att stiga upp och plåga sig iväg till skolan :P

/Alexandra

Jackan och schabraket


Pay and ride

Dålig update just nu, men det blir bättre när jag kommer ner till Flyinge igen :)

I fredags gjorde jag och Max våran debut på tävlingsbanan. Det var inte en riktig tävling utan mer programridning. Vi anmälde oss till en LA:1 och kunde se det som en rolig grej. Gjorde en liten miss i planeringen så jag började rida fram ALLDELES för tidigt. Startade två timmar senare än beräknat. Så fick bli många skrittpauser. Han var inte alls pigg och framåt när vi väl kom in på banan. Kändes som jag fick bära runt honom, och de drog ju självklart ner poängen för framåtbjudningen. Riktigt synd då han kändes så himla fin när jag började rida fram honom. Han trampa på riktigt fin och var så himla känslig för mina hjälper! Nästan för känslig:P Men jag är jätte nöjd med honom, han gjorde sitt bästa och nu taggar vi inför kommande tävlingar! Fick många kommentarer övar att han såg jättefin ut, och domaren, som visste vem han var, sa att hon var posetivt överaskad:) Lyckades få ihop 67%, vilket är riktigt bra, men vi kan bättre!!!:D

/Alexandra

Snygging


Världens sötaste!


Mamma med min snygga mössa och Maxen;)

Nog är hon vacker, min prinsessa

Men jag tycker nog midjemåttet har ökat någon centimeter under dem här två veckorna hon har vilat..

/ Karin


Praktikplats

Nu när det är lite bloggtorka här så kan jag passa på att berätta att dem tre sista veckorna innan sommarlovet så ska vi ut på praktik, och jag har redan fixat en praktiplats, hos Hasse Hoffmann i danmark. Kanske inte alla som vet vem det är men dem flesta dressyrryttare gör nog det, hihi :) Jag hoppas det ska bli roligt och lärorikt.

/ Karin




bloglovin
Vi är två tjejer som flyttat till Skåne för att plugga på Hippologigymnasiet på Flyinge. Här kan du följa våran vardag med skola, livet på internat och självklart våra hästar! Dressyren är passionen i oss båda och vi strävar efter att bli bättre och bättre var dag på en av Sveriges riksanläggningar för ridsport. Mer info om oss båda hittar du under flikarna "Om Alexandra" och "Om Karin".
RSS 2.0