Familjen i norr

Blir så avundsjuk när jag ser Karins bilder! Ser så mysigt ut med all snö och skoteråkning.
För dom som inte vet så bor nästan hela min tjocka släkt i Kiruna. Mamma kommer därifrån och pappa från en by uppe norr som heter Pajala. Så många lov har man spenderat där uppe, speciellt innan hästarna kom in i bilden. Nu är de dom som tar upp mesta av tiden :)

Slänger upp lite bilder från förra Påsken i Kiruna:)

Jag vid en fjord i vid gränsen mella Sverige och Norge


Syrran, Malin (min faster), hennes man Janne och jag vid farmor och farfars stuga


Mormor<3



Något av de roligaste vi sysselsätter oss med :P


Mys hos mormor


Jag på Is-hotellet

Skoter



Ett av sätten jag spenderar lite tid på här uppe, underbart!

/ Karin

Molly



Söta missen som trivs som bäst under elementen där det är varmt och mysigt, och inte i hennes sovlåda :) Tur att hon har så mycket päls att det inte gör något att hon ligger direkt på golvet, haha. Och till skillnad från Alex som firar ettårsjubileum med sin katt, har vi snarare 9 års eller nåt sånt :)

/ Karin

rusningstrafiken utanför mitt hus



Ibland är det hård trafik, och att dem går så långsamt så att från jag sett dem hinner springa iväg och hämta kameran och ta en bild, haha..

/ Karin

Hjälmtvång i Kanada

Har ni sett att Kanada har infört hjälmtvång i dressyr i alla klasser - även Grand Prix?  Det är väll bra, men jag tycker endå att hatt hör till. Jag menar, hur många fall har man hört att någon skadad sig pga att dom tävlat med hatt. Man kan ju rida fram med hjälm och använda det hemma. Men jag tycker endå att det hör till att ha hjälm på lite högre klasser :) Så vi får se om det kommer till Sverige.

/Alexandra


Johanna Träning

Idag så tränade jag för Johanna Drath här hemma. Det gick riktigt bra, kom åt honom ordentligt så han till och med blev lite sur. Jobbade med öppna på volt och på diagonalen. Han fick börja jobba ordentligt och bärde sig riktigt bra i slutet. Kunna lätta mycket utan att han dök ner igen. Så det var en lyckad träning!

/Alexandra

Ska man vara fin får man lida pin

Hej hej!

Just nu sitter jag i soffan med mössa, tjocktröja, trosor, KL-strumpor och mina nya dressyrstövlar, här ska de gås in stövlar! Kommer vara jävligt jobbigt att gå in dessa men det är de värt :)

Förutom stövlarna fick jag Eskadron marinblå benlindor och shabrack:) Sen lite presentkort, smycken m.m.¨

/Alexandra





Vad är detta???

Nu börjar även jag bli riktigt irriterad över TR nya regler. Denna gång denna jävligt underbara regel gällande loggor på utrustningen! Se får inte vara större än 1x3cm!!! Om detta gäller så kan jag ju säga hej då till min hjälm! Har en John Whitikaer (stavning?) med hans feta aoutograf i bak, blir väll att tejpa över de med eltejp annars.... Hoppas de ändrar de då det är MÅNGA som är skeptiska till detta!

Kan inte komma på några skydd eller benlindor som är vita som jag kan ha på tävling!


/Alexandra




Julia Persson

Vår klasskompia Julia har nu startat en blogg, kolla in den vettja;)

www.julipe.blogg.se




God Jul allesammans!!

Idag är det då Julafton. Till skillnad från Karin så är det ingen snö här, så kan inte påstå att julkänslan är på topp. Men har lite släkt här nu så det blir till att spendera dagen med familj och släkt. Svängde förbi stallet förut och hälsade på Maxen och borsta av honom, han fick även extra mycket morrötter och knäckebröd<3

God Jul!

/Alexandra

Har inte en lika fin bild som Karin, men detta är Maxen och jag idag<3


God Jul till er alla!

Julafton kommer spenderas hos min moster och kusiner, och med hela släkten på mammas sida. Kommer bli mysigt! Det är bara någon minusgrad, men fullt i snö och perfekt julaftonsväder, haha!



Kommer nog mer bilder från min julafton någon annan dag, men så länge får ni nöja er med en gammal julbild på mig och min gamla ponny. Förut red vi alltid ut på en julritt på julaftonsmorgon, saknar det!

/ Karin

Bagge

Måste ju skriva ett litet inlägg idag om vår katt här hemma. Det är faktiskt ett års jubelium idag med honom. För exakt ett års sen ringde en tjej från stallet óch fråga om vi inte kunde ta hand om en katt som stryckt runt hennes hus i veckor. Han var jätte hungrig och tam så hon kunde inte bara lämna honom ute i kylan och all snö vi hade förra året. Han var en jätte stor svart hankatt och såh ut som Baghera, men det fick så bli Bagge. Världens snällaste katt! Efter jul satte vi upp lappar om det var någon som ägde honom, han var trots allt tam. Efter ett par dagar kom han ägare. Men efter det hämtat honom ringde de om fråga om vi ville ha honom, de hade alergiska barn. Och det ville vi så klart! Så nu har bagge varit hos oss i ett helt år<3

/Alexandra

Bagge med sin Julklapp



Dagen

Idag blev det att kliva upp tidigt! Skulle släppa ut hästarna, eller ja Max. Skulle se så han var lugn. Han var lite stirrig när de släppte ridskolehästarna. Det var ju konstigt att de kunde springa där helt lösa, hehe. Sen hem och jag somna på soffan några timmar. Tilbaka till stallet på eftermiddagen för att rida. Gick inte jätte bra men helt okej. Blev att koka vatten i vattenkokare så jag kunde tvätta hans mugg. Är lite bortskämd och har varmvatten och spolspilta i Skåne..

Nu på kvällen har jag och mamma bastat och nu väntar det macka med julskinka, MUMS! Imorron är det julafton!:D

/Alexandra

Vår Julgran, många klappar. The big one is for me ;P








Schockemöhle + Flyinge = SANT!!!!!!!!

Detta skriver ridsport:

"Inför säsongen 2012 kommer Paul Schockemöhle att öppna filial på Flyinge Kungsgård. Paul Schockemöhle och partners kommer att ställa fem Sverigegodkända avelshingstar på Flyinge under avelssäsongen, och hela Paul Schockemöhles program står också till Flyinges kunders förfogande. Seminstationen Färs & Frosta öppnar på nytt för säsongen."

Ganska coolt!!!!


Bosse träning

I förrgår var det dags för träning för Bo Jenå. Var ganska nervös när jag red in i stora ridhuset. Men efter ett "Hej Alexandra!" från Bosse så kändes det bättre :P Började med att bara rida lite i trav i galopp så han skulle få se lite. Började med övergångar från skritt till trav och trav till skritt för att få igång bakbenen lite mer. Efter det skulle jag rida i trav på en volt och med jämna mellanrum "kicka" igång honom så han inte började slappa med bakbenen. Skulle tänka mig att jag pumpade en badboll. Pumpa jag för mycket sprängs bollen men pumpar jag för lite blir den slö. Pumpen var då mina skänklar:P

Därefter fick jag rida öppna upp mot C på medelinjen i både trav och galopp. I vänster galoppen skjuter han in baken lite så jag skulle jobba jätte mycket med öppna i galopp för att få in den mer. I slutet jobba vi även med skänkelvikningarna som jag har tyckt har varit ganska dåliga. Men efter jag blivit lite bestämt och sagt åt honom lite så blev de mycket bättre!

Super nöjd med träningen och hoppas att jag får chansen att träna för honom igen! :)

/Alexandra

Pappa filma, ska se om jag kan få upp en liten film här:P


Hemma!

Är ju äntligen hemma, har inte varit hem sedan jag flyttade ner efter sommaren, mest pga Fia. Ska se till att njuta av lovet, julen och allt som hör hemma till :)



En liten bild på mitt älskade hus, haha :) Snö har vi också gott om!


/Karin

(ps alex, skriv om träningen!! ds)

Hiss till malmös stadsjulpynt!



Vi var i malmö och julhandlade för ett par dagar sen, mysigt var det!

/ Karin

Julmys i stallet



Julfikat i stallet dagen innan jag åkte hem. Det var jättetrevligt och vi svullade ordentligt, med allt som här julen till! Kattungarna fick också vara med, som ses här ovan.. Så otroligt söta!

/ Karin

Uppdatering på hästfronten och lite annat!

Har inte bloggat på ett tag, förlåt för det! Lagt krut på skolan och lite annat :)
Det har gått mycket framåt med Fia på sista tiden, och ända tills jag flög av henne förra onsdagen och inte fick rida på en vecka. Det var en schäfer som gjorde utfall mot lilla Fia, som inte heller vanligtvis brukar vara särskilt tuff, och jag trodde nästan att det brann under hovarna på henne så som hon reagerade, haha. Fick åka till plåsterhuset och fick bekräftat att jag skulle överleva!! (satt muskulärt mellan nacken och huvudet) Men blev ordinerad en rejäl dos smärtstillande, och i skrivande stund känns det faktiskt bra och jag längtar redan tills jag får skumpa runt på lilla Fia igen! (Hon klarade sig helskinnad)  
Nu är jag ju hemma i norrland så hon har vintervila, vilket jag också tror var ganska behövligt. Stort tack till Alex som hjälpt mig rida henne och till våran underbara stallägare Annika som mockar åt Fia nu när jag är hemma!

/ Karin




Ett par bilder från en liten promenad med våra ögonstenar dagen innan jag flög hem, alltså i söndags! :)


Kostrådgivnig

Igår var det dags för ännu en träff av talang. Denna gången var det kostrådgivningn som stog på scemat. Jag vet att mina mat vanor inte är dom bästa så jag var riktigt pepp på att får höra vad dom hade att säga. Först gick dom igenom lite varför vi måste äta bra och vad vi vr tvungna att äta för att klara oss. Vi gick igenom lite vad vi äter till frukost, lunch och middag. Jag kunde iellafall säga att jag äter gröt varje morgon, havregrynsgröt som jag gör i mikron, snabbt och smidigt! Sen tyckte dom väl inte att lingonsylten jag har på var den bästa. Men jag fick en del tips på vad jag kunde byta ut den till.

Sen hade vi lika olika stationer där vi fick se hur mycket sockerbitar en del saker innehåller. Sen fick vi även läsa av vad olika sorters bröd och flingor innehåller, och vad det ska innehålla. Kan säga att hela min värld vad gäller flingor raserade totalt... Det var inget som var nyttigt och det som var det var som att tugga på trä... Sen gjorde vi upp en dagsplanering med bra mat.

Ser fram emot nästa träff då vi ska ha en mer individuell planering.

Imorron blir det första träningen, ska träna för Bo Jenå vilket ska bli spännande :)

/Alexandra


Rena och fina

Tänkte att jag kunde slänga upp en bild på mig och Karin då vi inte är i våra lortiga stallkläder ;)

Karin till vänster och moi till höger <3

Söta hästar

Idag blev det ingen ridtur utan en liten promenad med våra hästar. Men vi hade sån otur att det börja hagla och snöa på vägen hem. Inte det roligaste:)

Det kommer nog fler bilder från både promenaden och julfikat i stallet som Karin ska lägga upp:)

/Alexandra

Jag och våra söta pållar<3


4 advent

Idag är det då 4 advent. Helt sjukt hur fort tiden går!! Känns som det var igår jag fick Maxen, men det är hela 3 månader sen:) Hemlängtan är stor nu, speciellt när mamma säger att hon bakar bröd hemma och att syrran gör kransar... Men det är inte långt kvar nu. På tisdag kommer pappa ner och sen åker vi hem på torsdag morgon.

Nu hade jag tänkt att jag skulle ta tag i att läsa ut boken som vi ska läsa ut tills på tisdag, Gökboet :)

/Alexandra

Min adventsljustake


Fäller några tårar...

...när jag ser denna<3


Snygga tjejer

Här kommer två bilder på våra snygga klasskamrater från Julhoppningen:)


Flickorna på Klitteholm

I förrgår var det julhoppning på Flyinge. Matilda, Klara, Julia och Emma hade satt ihop ett lag som Flickorna på Klitteholm:) Enligt mig (och många andra) var vår klass det bästa laget, men inte enligt domarna... Men här får ni en film på deras mästerverk iellafall:)

/Alexandra


Christmas Carols

Tjenare tjenare!

Just nu sitter man i skolan och ska kolla film, gött! Skulle igentligen träna ikväll, men det blev inställt. Men det gör inget för han går så bra nu så vi klarar oss nog lite till innan vi behöver ha träning. Ska träna hemma under lovet:)

Igår var det en mindre rolig dag då det slutade med att jag och Karin åkte in till sjukhuset då hon flög av Fia, men det kan hon skriva mer om själv om hon vill :) Det viktiga är att hon och Fia är okej<3

/Alexandra


Nu blir det dejt med....

...biologiboken, karamell kungen och mix megapol! Ska precis öppna biologiboken för att plugga inför vårt biologi prov som vi har på fredag, har lite smått ångest över det....

Kom precis hem från stallet. Blev en vända i Wallenberg idag med Maxen. Han kändes riktigt fin men han orkade inte riktigt bära upp sig helt med sin bakben så han låg på ganska mycket i handen. Men med lite halvhalter och övergångar blev det bättre:)

/Alexandra

Glad nyduschad tjej:)


Lucia

Idag blev det att gå upp tidigt och kolla på Lucia frirandet i Stora ridhuset. Det var blandat med elever som hade satt ihop ett fint litet lucia tåg. Lucian blev inkörd av Marie Kharle och hennes häst Justin. Riktigt mysig stämmning! Efter det bjöds det på tomtegröt (risgrynsgröt) i resurangen, fick även glögg:)

/Alexandra

Lånade lite bilder från Campus Flyinge på Facebook.


Mina gammla springare

Max är min första storhäst, och innan det har jag haft två ponnier.

Min första ponny Beda, egentligen Butterfly, tog vi på foder våren 2005 om jag inte minns fel, då var jag 12år och gick i femma. Mamma fick ett mejl med en annons på ett C-ponny sto som ville ut på foder. Mamma och Pappa bestämmde att vi skulle åka och kolla på henne. Tanken var först att jag och min syrra skulle dela på Beda, men det slutade med att det var jag som hade henne. Jag tävlade de lägsta klasserna i hoppning med henne och vi gick alltid nolla men hon var av den segare typen så tiden räkte aldrig till. Men det var endå hon som lärde mig mycket och jag fick allt kämpa med den damen.

<p>Beda och jag n&auml;r vi fick v&aring;ran placering i vartofta!<br /> Hon e ju smal d&auml;r, jag h&ouml;ll p&aring; att falla fr&aring;n stolen n&auml;r jag s&aring;g det:O</p>

<p>Hittade bilder p&aring; Beda p&aring; hennes f&ouml;rra &auml;gares hemsida, hon som hade Beda innan oss.<br /> <br /> Beda med PomPom:)</p>

<p>H&auml;r har vi orginalet d&aring;:P Jag vann pris f&ouml;r b&auml;sta utkl&auml;dnad f&ouml;r denXD</p>

<p>Min lilla Beda&lt;333<br /> Lina och du passar s&aring; bra ihop nu, men du kommer alltid vara min lilla Bedi bedisen&lt;33<br /> &Auml;lskar dig!!&lt;33</p>
<p>Beda:)</p>

Två år senare, 2007, var det dags att börja leta ny ponny. Denna gången vill jag ha mer en tävlings ponny, då tänkt för hoppning. Min ridlärare tippsade om en 8-årig new forest valack. Vi åkte då och kollade på Källstorps Salt. Jag blev förälskad i denne bruna, söta d-ponny. Så det 5oktober 2007 kom Salt till mölltorps ridsällskap. Med Salt försökte jag mig först på hoppkariärren, men det gick inte riktigt som tänkt. Jag var så sjukt nervös in för varje tävling och det gjorde inte direkt att Salts nerver blev bättre. MEn våren 2009 var jag och Salt med i division tre i dressyr, och det gick bra! Så då började jag mer och mer rida dressyr och kände att jag började komma någon stans i min ridning!

<p><span style="font-family: tahoma;" mce_style="font-family: tahoma;"><span><span><strong><span><span style="font-size: xx-large; color: #800080;" mce_style="font-size: xx-large; color: #800080;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;"><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;">Svara eller hata..</span></span></span></span></span></strong></span><span style="color: #fc0298;" mce_style="color: #fc0298;"><strong><span><br /></span></strong></span></span></span><span style="font-family: tahoma;" mce_style="font-family: tahoma;"><span style="font-family: times;" mce_style="font-family: times;"><span><span><br /> <span><span><span><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;"><span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;"><span style="color: #008000;" mce_style="color: #008000;">1. &Auml;r jag s&ouml;t?</span><br /> <span style="color: #800000;" mce_style="color: #800000;">2. Har du n&aring;nsin gillat mig (mer &auml;n bara v&auml;n) ?</span><br /> <span style="color: #003366;" mce_style="color: #003366;">3. har du n&aring;nsin kramat mig?</span><br /> <span style="color: #993366;" mce_style="color: #993366;">4. Har du n&aring;nsin pussat mig?</span><br /> <span style="color: #993300;" mce_style="color: #993300;">5. Har vi strulat ?</span><br /> <span style="color: #ff6600;" mce_style="color: #ff6600;">6. Har vi tr&auml;ffats n&aring;n g&aring;ng?</span><br /> <span style="color: #ff0000;" mce_style="color: #ff0000;">7. Vad skulle du g&ouml;ra om jag kysste dig?</span><br /> <span style="color: #3366ff;" mce_style="color: #3366ff;">8. Vad skulle du g&ouml;ra om jag r&ouml;rde dig?</span><br /> <span style="color: #808080;" mce_style="color: #808080;">9. Skulle du kunna h&aring;lla mig i handen?</span><br /> <span style="color: #ff00ff;" mce_style="color: #ff00ff;">10. Beskriv mig med ett ord.</span><br /> <span style="color: #00ff00;" mce_style="color: #00ff00;">11. Vad var ditt f&ouml;rsta intryck av mig som person?</span><br /> <span style="color: #00ccff;" mce_style="color: #00ccff;">12. Kommer du kopiera denna s&aring; jag f&aring;r g&ouml;ra din</span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>

<p><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="color: #993366;" mce_style="color: #993366;"><span style="font-family: Tahoma;" mce_style="font-family: Tahoma;"><span style="font-size: medium;" mce_style="font-size: medium;"><span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><span style="font-size: large;" mce_style="font-size: large;"><strong><span style="text-decoration: underline;" mce_style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: x-large;" mce_style="font-size: x-large;">Alla l&auml;s detta!</span></span><br /></strong></span><br /></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span><span><span><span><span><span><span style="color: #993366;" mce_style="color: #993366;"><span style="font-family: Tahoma;" mce_style="font-family: Tahoma;"><span><span style="color: #000000;" mce_style="color: #000000;"><span><span><span><span><span><span><span style="font-size: small;" mce_style="font-size: small;"><span style="font-size: x-small;" mce_style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;" mce_style="font-size: xx-small;">Ni visste s&auml;kert inte att h&auml;stsporten &auml;r <strong>landets n&auml;st st&ouml;rsta sport</strong>. bara fotbollen &auml;r st&ouml;rre. Alla som rider f&aring;r ett begrepp om ansvar och f&aring;r d&auml;rmed oftast l&auml;ttare med skolan. Och visste ni att <strong>75 %</strong> av alla kvinnliga chefer h&auml;r i sverige h&aring;ller p&aring; eller har h&aring;llt p&aring; med h&auml;star. <strong>H&auml;stsporten &auml;r v&auml;rldens dyraste sport. 94 %</strong> av alla killar som rider blir mobbade i skolan och <strong>76 %</strong> tjejer blir mobbade. det &auml;r sjukt mycket och sjukt fel.<br /> <br /> H&auml;stsport &auml;r precis likadant som en vanlig sport och varf&ouml;r ska man mobbas f&ouml;r att man rider? <strong>87 %</strong> som har testat att rida en g&aring;ng f&ouml;r att dom blivit tvingade har b&ouml;rjat rida f&ouml;r att dom har tyckt att det &auml;r kul. s&aring; om hela sverige skulle proa att rida skulle <strong>67 %</strong> tycka det var kul och b&ouml;rja med det. och var 3 person i din klass skulle &auml;lska h&auml;star om dom provade att rida. vi h&auml;stm&auml;nniskor &auml;r dubbelt s&aring; modigare &auml;n er som spelar fotboll eller ishockey. <strong>ni vet v&auml;ll alla ocks&aring; att ridning ger dubbelt s&aring; mycket muskler &auml;n att spela fotboll ger</strong>. Det ni inte visste &auml;r att h&auml;stkillar och h&auml;sttjejer lever inte i nuet utan i en egen v&auml;rld. d&auml;r alla ridkillar &auml;r hetare &auml;n alla hunkar och d&auml;r alla ridtjejer &auml;r hetare &auml;n fjortisar. d&aring; att ha h&auml;st &auml;r b&auml;ttre &auml;n en sprillans ny ferrari.<br /> <br /> och alla ni som inte rider . t&auml;nk p&aring; detta tills n&auml;sta g&aring;ng, att <strong>ridning &auml;r den n&auml;st farligaste sporten i v&auml;rlden</strong>. och att lite mer &auml;n h&auml;lften av er som inte rider &auml;r pga att ni &auml;r r&auml;dda f&ouml;r h&auml;star och inte v&aring;gar erk&auml;nna det s&aring; ni retas ist&auml;llet.<br /> <br /> Och alla vi som har detta p&aring; v&aring;r bdb &auml;r inte r&auml;dda f&ouml;r alla er j&auml;vla ungar som retas utan vi &auml;r stolta &ouml;ver v&aring;r sport och v&aring;rt intresse. L&aring;t ridsport spr&ouml;da l&aring;t det f&ouml;ralltid finnas i alla svenska hj&auml;rtan.</span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></p>
<p>du och dina b&auml;sta v&auml;nner.<br /> du som busig<br /> du somfotograf en dag du minns.<br /> en konstig bild.<br /> <strong>en bild som v&auml;cker k&auml;nslor.<br /></strong>en plats du saknar.<br /> n&aring;gon du litar p&aring;. n&aring;gon du saknar.<br /> n&aring;gon du &auml;lskar.<br /> n&aring;gon som betyder mycket.<br /> n&aring;gon som ger dig inspiration.<br /> n&aring;gon du tycker om.<br /> n&aring;gon du skulle offra livet f&ouml;r.<br /> dig sj&auml;lv nyligen.<br /> dig sj&auml;lv skrattande.<br /> dig sj&auml;lv som lyckligast.<br /> den du senast fick sms av.<br /> den du alltid har roligt med.<br /> den sista bilden p&aring; mina mottagna filer</p>



En rolig grej är att det är samma tjej som tagit mina ponnier efter mig :) Då vet jag att dom har det bra!

/Alexandra


Nakna dressyrkillar?

Ja vad säger ni om detta? Fotografen Franz Fleissner har tagit fram en kalender med hästar och hel- eller halvnakna killar för att lyfta Vena Dressyrcenter. En väldigt rolig ide enligt mig, och en bra julklapp ;)







"Gillar du svenska hästsport-killar? Om du får dem i lättklädda versioner - en bild per månad under 2012? Kan du motstå då? Fotografen Franz Fleissner har stått bakom kameran för att föreviga manlig fysisk i nordiskt sammanhang"

Källa : http://www.qx.se/Xtra/lust/19541/fleissners-kalender-lyfter-hastsporten
(Där finns även en kort film från fotograferingen)

/ Karin

Number One

Måste bara skriva ett litet inlägg om min häst, och hur underbar han är! Just nu är han riktigt fin, spelar igen roll om han vilat några dagar nu pga att han vacinerades i måndags, han är endå lika fin och kämpar på bra när jag rider. Allt har gått så himmla framåt nu de senaste veckorna och det känns riktigt bra inför våren. Jag var lite orolig där ett tag när han var så stel i sin hals, men efter mycket uppmjukande ridning och stretching börjar han äntligen ger efter! Sen är han ju världens mysigaste! 

Kunde verkligen inte önskat mig en bättre häst!<3

/Alexandra



Blandade bilder från skoldagar på Flyinge!


Hmm...muppdansen..

Dessa två bilder är från förra veckan när vi var ute hos flyinges egenuppfödda 2011-års föl, så otroligt sööta! Vi borstade och friserade dem.


Här är Jesper under en lektion där vi skulle visa att vi kunde knoppa och linda.


Här är Alex och Klara, redo för att visa häst vid hand.

/ Karin

Fysträning

I tisdags var det dags för samling med talang gänget igen. Denna gång var det dags för fysträning. Vi instruerades av Fredrik som är napropat (stavning?) och privat tränare. Vi jobbade mycket med att vi skulle bättra våran hållning, vilket är jätte bra för min del då jag har jätte dålig hålning. Jobbade med pilatesbollar med balans och en del styrketräningsövningar. Sista övningen vi skulle göra var tabatha träning. Vilket innebär att vi skulle göra så många scwatsh (stavning?) i 20 sek sen vila 10 sek sen jobbba 20 sek, detta uppreppades 8 gånger. Jag kunde inte stå upp när vi var klara och nu har jag träningsverk i låren...
Jag köpte även en pilatesboll så jag kan träna hemma själv:)

/Alexandra




Följ med när Tinne Rider

Hitta en rolig film på www.Dressyrsnack.se, man för följa med när Tinne rider på Favourit:)


Julfint i stallet

I helgen fick jag och Karin ett ryck och skulle julpynta i stallet. Vi köpte (mamma köpte) stora knäckebröd och massa floursocker så vi skulle kunna göra glasyr. Sen skrev vi alla hästars namn på knäckebröden. Men idag när vi kom till stallet hade Max dock lyckats knyta upp snöret så brödet åkt ner och krossats på backen.

/Alexandra


Flyingedagarna

Tänkte slänga upp lite bilder från Flyingedagarna, det är inte den bästa kvaliten men tänkte att det kunde varar kul att se lite:)


Snyggingar på Flyinges hemsida



Kolla in vilka snyggingar man hittar på Flyinges hemsida!



Fler bilder från onsdagen

På körhästarna. Kanske flest bilder på våra kungar Nottingham och Ohio, hehe..






/Karin

Förlåt

De två individer från HG2 vi inte fick med på bilderna i inlägget om pedagogiskt ledarskap.

Julia Persson



Kajsa Hjortstam


Talang uppstart

Igår var det dags för talang uppstart. Jag var förste man på plats i aulan, lite nervöst var det allt. Först fick vi ta för oss av pastasallad. Sen satt jag där i aulan, som aldrig känts så stor, och vänta på att resten av talangerna skulle anlända. Så smått började alla droppa in.

Först fick vi lyssna på bankchefen för Färs och Frosta sparbank. Han berätta lite om vad sparbanken hade för inblandning i satsningen. Efter det presenterade vi oss själva och våran häst och vad vi hoppades att få ut av satsningen. Efter det pratade Caroline (ansvarig för satsningen) om vad vi blivit antagna för m.m.
Efter ett tag var de dags att lära känna varandra lite bättre, vi delades upp i två grupper och fick lägga ett rent av omöjligt pussel! Men efter lite tidspress och kämparglöd så lyckades våran grupp lösa pusslet först. Sen diskuterade vi lite vad vi hade för förväntningar på oss själv och varandra. Mest att vi ska bemöta varandra trevligt och hjälpa och stötta varandra.

Men det varkar vara ett härligt gäng och jag tror det kommer bli en jätterolig och lärorik tid.

/Alexandra

Provade även jackor, så här kommer dom se ut (Julia, som var talang förra året)


Bilder från onsdagen på Flyinge!


Klara och en av våra gymnasiehästar, Guiliano


Alex, våran körhäst Ohio och stallkatten Olof

Emma putsar sadlar


Jag tvättar Blues


Muntergökarna Matilda och Klara


Jag och Ohio


Matilda och Jesper


Petronella och Petra som kör Isur



/ Karin

Svar på fråga

Hejsan, jag har läst er blogg lite nu, och jag funderar på att gå hippologi på polhem nästa år, hade varit kul om ni vill berätta hur ni tycker det är ?
Och jag funderar även på att bo uppe i flyinge, är det mysigt där ni bor ?
Tacksam för svar
Kram Ida Andersson

Jag och Karin går ett lite annat format av Hippologigymnasiet än vad de nya ettorna kommer att gå. Men jag kan ju fortfarande berätta vad jag tycker då det är ganska likt.

Om du kommer gå Hippologigymnasiet kommer du att vara på Flyinge en dag i veckan och på Polhem fyra dagar. Du läser ett naturvetenskapligt program med matte, fysik, kemi, biologi, svenska m.m, men även lite häst. När du är på Polhem läser du dom "vanliga ämnena" och på Flyinge "Hästämnena".
Jag tycker att detta är jätte bra då man kan läsa vidare till iprincip vad man vill efter gymnasiet, och man är inte bunden til att bli hästskötare m.m. Jag tycker vi har bra lärare både på Polhem och Flyinge. Man lär sig rida på riktigt, även fast man kanske inte tror det då man bara rider en dag i veckan.  Jag märkte själv att jag tappat jätte mycket av mina grunder när jag kom hit. Sen är det super roligt att få lära sig att köra också! :)

Sen bor vi som sagt på internat i Flyinge. Jag är nöjd med internatet även fast städningen kanske inte alltid är den bästa hehe.. Men bor själv eller 2pers i antingen enkelrum eller dubbelrum. Alla rum har egen toa och dusch. Jag tycker rummen är frächa och man kan göra dom riktigt mysiga med lite egen inredning. Sen är det mysigt att bo med sina klasskompisar. Man blir som en egen liten familj. Har alltid någon man kan skratta med, gråta med, plugga med eller bara va med :)

/Alexandra


bloglovin
Vi är två tjejer som flyttat till Skåne för att plugga på Hippologigymnasiet på Flyinge. Här kan du följa våran vardag med skola, livet på internat och självklart våra hästar! Dressyren är passionen i oss båda och vi strävar efter att bli bättre och bättre var dag på en av Sveriges riksanläggningar för ridsport. Mer info om oss båda hittar du under flikarna "Om Alexandra" och "Om Karin".
RSS 2.0