Håltimme


Hoppning

Lite dålig update just nu, kan bero på att vi har en jobbig vecka i skolan framför oss. Imorron har vi prov i Engelska och på fredag ett fett Fysik prov. Sen ska vi hinna med våra pållar också så det finns inte så mycket tid över.

Idag har vi varit på Flyinge. Förmiddagens lektion gick åt till att planera inför Flyingedagarna i helgen. Jag och Karin ska stå i gymnasiets monter på lördag. Så det ska fixas lite bilder m.m till det.

På eftermiddagen var det dags för ridning. Jag fick rida en av hippologernas hästar, High Hope. Hon var lite seg när det gällde att ta min skänkel, men vi hoppade även idag och det gjorde hon riktigt bra. I och med att jag inte hoppar så mycket vill jag ha en häst som gör allt så jag bara behöver sitta där och fokusera på sitsen och blicken. Och det var hon super till :)

/Alexandra

suddig bild


juligt

Börjar få in lite julstämning nu faktiskt lagomt till första advent! Julpyntade min lya lite igår och nu är det jättemysigt här. Fick ett stort paket hemifrån med en massa julgott och köpte även glögg för någon dag sen.. Satte ihop en ny jullista som jag tänkte dela med mig av också; Nya jullistan
Det enda som inte stämmer riktigt nu är att jag är på fel ställe, haha! Blir ingen riktig jul här ju, utan julen är hemma. Men stämningen går lika bra att komma i här och det är faktiskt bara 3 veckor kvar tills jag flyger hem!



Det här är min minijulgran som jag pyntat och placerat på min byrå! Haha en aning barnsligt kanske, man vad tusan :)

/Karin


världens finaste fia

Igår var det Fias vilodag, men eftersom det tydligen stormar just nu som nog ingen har missat, så blir det en vilodag idag också.. Känns inte så kul men med tanke på hur otroligt bra hon har gått den här veckan så är det överkomligt! Kunde inte sluta pussa på henne efter sista träningen. Sån fin och go och klok och underbar häst man har!!



/ Karin

Storm

Nu sitter vi här i soffan och kollar på sändnigarna från Stockholm International Horse Show. Skulle följt med Stina i stallet på tävling idag men hon strök sig då man varnar för klass tre storm här nere i Skåne. Idag blir det nog igen ridning pga stormen. Har inte lust att rida när det stormar så pass mycket som det gör. Igår var han jätte spänd när jag red ut och då var det inte ens i närheten lika blåsigt som det är idag.

/Alexandra

Hitta en cool bild på en tornardo


Första advent


Chris Medina - One More Time


Idol

Tjena!

Igår var jag och Amanda i Malmö för att kolla in Idol! Så sjukt roligt var det! Riktigt bra stämmning och bra musik. Jag höll på att dö när jag fick reda på att självaste Chris Medina skulle vara med! Han var riktigt grym live! Amanda och jag kanske var de galnaste på våran läktare men skit samma, vi hade en awsooomeee time! Amanda fällde en tår när Robin sjöng för sin pappa, eller rättare sagt flera! <3

/Alexandra

Bjuder på en bild på mig och Amanda



Idrottslektion bjöd på nostalgi

Dagens idrottlektion gav en känslan av nostalgi, vi hoppade nämligen hopprep! Kommer ihåg när man var liten och hoppade på skolgården. Hade massa olika lekar när man bland annat rabblade upp alfabetet och den bokstav man hamna på skulle ens blivande kille börja på. Haha det var tider det :P

 /Alexandra

Helt sjukt så duktiga en del är!!

Max



En lektion i pedagogiskt ledarskap

I Måndags hade vi pedagogiskt ledarskap, pratade om grupper. Hur grupper fungerar och utvecklas och självklart blev det en het diskussion om våran klass. I och med att vi bor tillsammans blir vi som en liten familj och vi står varandra välldigt nära, en del mer än andra. Men vi diskuterade även vad som skulle kunna få ett tredje världskrig att bryta loss i klassen, och detta var faktorn "Min häst". Alla kunde komma överens om att det ämne som var skörast att prata om var ens egen häst. Det är när man pratar om det som man oftast tar åt sig för mycket och kan lätt bli sårad. Så det var nog en välldigt viktig lektion för hela klassen.

/Alexandra

Hela HG 2



Amanda som förövrigt fyller år idag! Grattis! :D


Stel i halsen

I tisdags var det dags för träning igen. Denna gången red inte jag utan Karin tömkörde Max. Hon jobbade mycket med att han skulle kunna ge efter i halsen, och bli mjuk. Han är välldigt stel i sin hals. Han vill bara ha sin hals i ett läge, lång och utsträckt. Har själv tyckt att han har gått fint när jag ridit men har tyckt att han skulle kunna välva halsen bättre. Efter ett pass med Karin gick han riktigt fint! Tuggade på bettet och kom igång fint med bakkärran.
Fick i läxa att försöka stretcha ut hans hals varje dag och "massera" den lite och se om den vill ge efter.

/Alexandra

bild från google


zixteen







/ Karin

Jasmine

Igår på skolan red jag Jasmine för andra gången. Det är vårat "senaste tillskott" på gymnasiet. Därinnan har hon stått i hippologstallet. Hon är e:Electro-Furioso III. Vi red markarbete med bommar och avstånd. Det kändes inte alls bra, kunde inte reglera och fick inte henne lösgjord. Det kändes mest stelt och kämpigt. Kändes hyfsat bra mot slutet, låg rätt på galoppbommarna ett par gånger, och när jag travade av.





/ Karin


Smakprov ;)

Här övar dom i stora ridhuset inför flyingedagarna!


Klasskompisars blogg

På tal om snygg design så har våra klasskompisar också startat en blogg, Emma och Amanda satasar båda på hoppningen :)

www.Flyingeliv.blogg.se



Vad vill ni se?

Tänkte fråga vad ni som läser bloggen vill se mer av?? Mer bilder, filmer, längre texter eller vad?? Vi vet att designen inte är den bästa men det ska det bli bättring på, men vi måste få lite nya bilder tagna på oss. Och att kombinera tid och fint väder är inte det lättaste just nu ;) Man vad vill ni se mer av??

Om det är någon som läser denna blogg som är duktig på att photoshop så skulle det vara jätte gulligt om någon skulle vilja göra en header åt oss när vi fått nya bilder, vi är inte så bra på det :P

Alexandra


Vi tjejer....

Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.
Vi läser på schampo flaskan i duschen.
Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
Vi trycker på dörren fast att det står dra.
Vi säger va? fast vi har förstått allt.
Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
Vi kan se samma film 10 gånger.
Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
Vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.
Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.
Kopiera detta om du känner igen dig

Kopiera texten om du känner igen dig.


Grattis RGB!!!!

Jag hoppas igen har missat att Roffe ännu en gång varit GRYM! Han kom tre igår i Suttgart i Tyskland, under WC - tävlingen. Han är helt sjukt awwwwsooome!!!

Grattis RGB!!!


Grand Prix 1,50

Och helt omedvetet prickade min vän Alexandra in att komma ner och hälsa på just den helgen som Flyinge har Grand Prix hoppningar! Inte varje helg (fast nästan hihi) det är elittävlingar här på anläggningen. Så kvällen har spenderats på läktaren framför 1,50 klassen och eftersom jag insåg först när jag satt på läktaren att jag hade med kameran men inte minneskortet, så blev det att jag filmade istället och har här jag klippt ihop ett riktigt sevärt klipp ;) Ryttarna på filmen är Helena Lundbäck, Douglas Lindelöw, Daniel Zetterman, Peder Fredricsson, Svante Johansson, Alexander Zetterman och Royne Zetterman!

Ps. Svante verkade inte ha skadat sig efter att han stångats med sargen! Ds.

 

/ Karin

 


Dagens ridning!

Idag har jag ridit varsitt pass i wallenberg med Pondus och Fia. Pondus är en av hästarna jag red under mitt första år här när jag inte hade egen häst. Hans ägare Gunilla är bortrest så hon frågade om jag kunde ta honom nu i 4 dagar, och självklart ville jag det. Har faktiskt saknat honom och det var så länge sen jag red honom. Alex (min kompis hemifrån) var med och filmade när jag red Fia, den kommer upp sen. Hon vilade dock igår så blev ett lösgörande pass i en lite lägre form.





Jag och Pondus idag! Kan slänga ihop ett inlägg sen någon gång med några bilder från våran tid förra året :)

/ Karin

BIO!

Nu drar jag på bio, ha det gött!

/Alexandra


Hästskötare

Idag har jag varit med Stina från stallet på tävling. Vi begav oss till Malmö fö hopptävling. Hon hoppade 80cm och 90cm på Pysen som hon har på tillridning. Tävling flöt på bra och jag tycker Pysen skötte sig bra. Men en felfria och en runda med 4 fel begav vi oss hemåt:)

Väl hemma körde jag på och red Max direkt. Blev en tur i WB idag med. Imorron är det vila på schemat. Då ska jag följa med Stina på dressyrtävling istället:) Jag är en flitig hästskötare.

/Alexandra

Maxen idag




Blev lite rädd för fåren påväg hem :P


Minnen

Tycker det är lite kul att om man googlar "Flyinge Internat" så föreställer första bilden mig och Maria från förra året.

Så här kan det se ut när man har tråkigt på internatet :P

/Alexandra




Gymnasiemässa

Sitter nu i soffan och kollar på Vampire Diaries, love that serie!! Väntar på att resten av min klass ska komma hem, jag har nämligen inte varit i skolan idag, Jag har istället stått på Lunds Gymnasiemässa och informerat om hippologigymnasiet:) Lite folk var det allt som kom och fråga lite saker. Egentligen skulle jag bara stått på morgonen men det var så få som var där så jag fick stå lite längre. Men en tee-shirt och en biobiljett rikare har man blivit iellafall.

/Alexandra

Flyinge hart fått nya reklamblad för gymnasiet, känner ni igen filurerna på bilden??



Flyinge Dagarna

Ni får inte glömma att komma på Flyinge Dagarna den 3-4december! Kommer bli sjukt bra i år då Flyinge fyller 350år! Så glöm absolut inte att kolla in det. Alla utbildningar kommer också ha öppet hus, då kan ni alltid passa på att hälsa :)


vän på besök

Kanske inte blir toppuppdatering från min sida i helgen heller eftersom min kompis hemifrån, även hon vid namn Alexandra, är här och hälsar på mig för första gången! Hon kom med flyget igår och åker hem på måndag igen. Kulkul!



/ Karin

Vi älskar honom


hihi, go sixten!

/ Karin

catch-up


Dimmigt på väg till ridhuset.



Har varit lite frånvarande i veckan, och har rätt mycket i skolan. Ridningen har dock gått bra. Förutom en liten uteritt som jag typ förträngt (nedre bilden), som slutade med luftsprång, bakutsparkar och galenskaper.. Farligt liv vi lever måste jag erkänna och tänkte lite grann när jag var där uppe i luften och Fia nere på marken, "om mamma ändå hade sett mig..!" haha, ojoj!

/ Karin

Vår klass älskar hästar och så är det bara..


På lektionen igår.. Gick igenom transportering. Stackars lille Black Magic säger jag bara..

/ Karin

Our life



Hittad på: www.xmyheart.blogg.se

Talang

Jag har ju helt glömt bort att skriva hur det gick med talang! Cirka två veckor efter vi ridit upp fick jag det roliga samtalet att vi kommit med! Så jag och Max är med i Färs och Frosta talang. Ska bli riktigt roligt och lärorikt. Uppstarten är planerad till den 1 December. Våran första träning är också inplanerad, den 21 december i stora ridhuset för självaste Bo Jenå! För dom som inte vet vem det är så är det förbundskaptenen i dressyr. Han är med och tar ut laget för dressyr till OS. Så lite starstruck är jag :) Kommer vara sjukt nervös, men det går säkert bra.

/Alexandra




Breaking Dawn part 1

På Lördag drar jag och Klara på bio. Meningen var att min kompis Julia skulle kommit ner till Skåne för att vi skulle kunna gå men hon blev sjuk, krya på dig<3 Så jag fick ragga upp någon annan som ville gå, men f*n va svårt det skulle va då! Igen ahde tid eller intresse, alla sa "varför kan du inte vänta en vecka?". Jag har väntat i ett och ett halv år!!! Men då lova Klara att hon och jag kunde gå:D

Så på Lördag smäller det!

/Alexandra



Kontakta oss?

Om det  är någon som skulle vilja kontakta oss gällande vad som helst så kan ni göra det via vår mejl :)

[email protected]


Varm i vinter

Idag gick jag förbi Ryttare och Häst här på Flyinge, kom ut med ett vintertäcke, hals till täcket och en grimma (han smällde sönder den för någon vecka sedan, desutom har den varit lite för liten, min ponnys gammla grimma). Dom har en drive nu när det är Flyinge Grand Prix här med 25% på allt i butiken. Så passade på att köpa ett Amigo vintertäcke 350g. Tycker Horsewear täckena sitter så bra och håller bra:)

/Alexandra




Blev en grimma från Shockemöhle




Hästens rörelsemönster

Igår kom en kvinna och en man till gymnasiestallet här på Flyinge. Dom hade med sig utrustning för att kunna mäta hästens rörelse mönster. De skulle kolla Karmenco och Gulliano. Dem satte på dem strykkappor med typ sensorer på. Dessa skulle registrera hästen rörels mönster till en dator. Så visprang fram och tillbaka flera gånger och dem satte även på klossar på Karmencos skor både på tån och "hälen", så dem skulle kunna se vart han var halt.


Rösta!!

Glöm inte att rösta på Rolf Göran Bengtsson till årets Jerringpris! Han är nominerad till Årets Manliga idrottare i Januari, och nu är det banne meig dags att en ryttare vinner!

Ring: 099-200 02

Kom igen nu Sverige!!!


Flyinge Onsdag

Tjena tjena!

Idag har vi varit på Flyinge igen. Dagen började med en lektion i att lasta häst. Lastade världens snällaste Black Magic. No problemos med den pållen.  
Jag hann rida med Karin och Amanda under vår tre timmars lunchrast. Blev en sväng ut i det fina vädret:)

Jag körde själv under dagens körlektion, körde Notingham. Det gick faktiskt riktigt bra. Han slappna av mer och mer under passaet och började jobba med hela ryggen. Inte alls så stressig som han

/Alexandra

Amanda får stå för bilden
 

Biljetterna är beställda!

Tänkte börja skriva lite mer icke hästrelaterat i bloggen också, den blir lite roligare att läsa då för kompisar m.m som inte är speciellt intresserade av hästar. Inte för att mitt liv utanför stallet och hästarna är så mycket att ha just nu, hehe..

Man jag och Amanda i min och Karins klass har nu beställt biljetter till Idol som går av stapeln den 25 Nov i Malmö arena :) Ska bli himla roligt!! Så ni får hålla utkik på tven om ni ser oss;)

/Alexandra

Jag och Amanda funderarar på att ha ett plakat med våran idol Bagges namn, hehe :P


Dagens träning

Idag var det dags för träning för Karin igen. Har inte tränat på ett tag så tyckte det kunde vara dags med det:) Red tillsammans med Matilda från ettan här på gymnasiet.
Karin tyckte att han såg fin ut och att det hade blivit en förbättring, vilket alltid är lika roligt att höra :) Tränade mycket på övergångar och halvhalter. Han lyssnade bra, med det blir att träna mycket på det under veckan, för bättre ska det bli. Träna mycket på att kunna förbreda honom på ett bra sätt innan övergånga och liknande med tydliga jämna hjälper.
Imorron är det dags för Flyinge igen :)

Nu ska jag sova så jag orkar upp och ha morgonstalltjänts imorron.

/Alexandra

Söndag

Hej hej!

Idag har det varit en seg dag, upp tidigt och släppa ut hästarna. Passade på att mocka och fixa allt i stallet redan på morgonen. Dagen har varit en rktigt seg dag. Blir bättre uppdatering imorron:)

/Alexandra

Karin tog bilder på mig och Maxen här om dagen.



Nya höstbilder på Fia

Brukar vara extremt lat med det, men idag fick kameran hänga med till stallet. Har ju en bra kamera som egentligen borde användas lite oftare men man tycker aldrig att man orkar eller har tid.




/ Karin

Uteritt

Hej hej:)

Idag red jag och Karin ut en sväng. Det gick riktigt bra, båda hästarna skötte sig bra. Max låg dock 20 m bakom Karin när vi galoppera, men han tyckte det var lika kul endå. Imorron ska jag ta sovmorgon! Äntligen säger jag bara! Sen ska jag klippa Max och PLUGGA..... Inte så kul men det är livet ;)

/Alexandra


Som kylskåp på hal is

Det är väl inte riktig sån här sorts balans vi ryttare tränat upp direkt, så lite spännande blir det iallafall under vissa idrottslektioner i skolan..



/ Karin


Dagens ridpass

Idag blev det att jag red i Wallenberg, det gick riktigt bra faktiskt. Fick en bra känsla och det kändes som att jag hade honom mellan hand och skänkel på ett bra sätt. Han var inte lika tung i handen och hade en bra bjudning. Jag värmde upp med skänkelvikningar och försökte jobba på halvhalterna. Tragglade även mycket med framdelsvändningarna i skritten och det gjorde stor skillnad på honom :) Han blev lite mer allert för min skänkel.
Helt enkelt ett bra pass idag!

/Alexandra

En kort körfilm med Isur!

Detta pysslade vi med under en körlektion.


3 hungriga lejon med bullar i ugnen

Sånt här pysslar vi alltså med på internatet på kvällarna. Nä inte riktigt, men det är så att vi haft en hemlös katt strykandes omkring här, och som vi kanske möjligtvis låtit komma in och äta lite nån gång då och då trots att vi inte får ha något djur här. Men ikväll var det plötsligt 2 till, lika, om inte ännu hungrigare små gravida sötnosar som tittade in genom fönstret från innergården. Så nu har vi en liten farm här utanför, och är två tonfiskburkar fattigare..




Kattfantasten herself..


/ Karin

Dagens bild

Jag och Karin under dagens körlektion med Isur :)


Ibland är det bara så..

Såhär kan det se ut efter en körlektion när man är trött, hungrig, bara vill åka hem och försöker få med sig all utrustning samtidigt till selkammaren! Är inte direkt bara en sadel och ett träns..



/ Karin

Dagen idag

Tjena tjena!

Just nu har vi lunch så tänkte att jag skulle slänga in ett inlägg :)

Idag hade jag och Karin morgon stalltjäsnt på Flyinge, var så sjukt trött idag att jag verkligen var en zombie under hela stalltjänsten. Sen var vi med under Gittes löshoppningslektion för unghästarna, riktigt intressant.
Efter det drog jag till stallet och fixade allt till Maxen, mockade även hans hage :)
Han knäppa ett kort på Karin som passa på att rida ut en sväng under rasten.

Snart ska man gå ner till stallet igen och köra, sen blir det att dra till Max och rida honom :)

/Alexandra

Hur mycket skit kan en häst producera?!

Löshoppning


Karin och Fia

Konst

Flyinge har börjat bli ett museum, fler och fler konstverk syns runt om på anläggningen :)


mitt crib

Mamma önskade någon bild på mitt rum som jag tänkte lägga upp, och jag tänkte att någon annan kanske också är intresserad av att se hur våra internatrum faktiskt ser ut. Både jag och Alex bor ju själva på dubbelrum och det är skönt. Nice med två sängar och en gigantisk garderob också!


Garderoben till vänster, toan till höger alldeles brevid vart jag står typ..

/ Karin

Hallå

Känner inte att jag behöver be om ursäkt för att jag inte uppdaterat, eftersom vi bloggar ju faktiskt när vi vill... men ändå har jag lite dåligt samvete :P Har inte orkat eller haft inspiration helt enkelt. Men lovet har flytit på bra, och det har verkligen varit skönt att vara ledigt. Nu är lovet slut och vi är tillbaka i skolan. Har varit på Flyinge idag, haft ridning och lite annat smått och gott! Ridningen kändes dock inte helt toppen, men inte heller dåligt så jag orkar inte reflektera mer över det. Fia gick bra och avslappnat i crafoord ikväll, och imorgon står träning för Karin på schemat.


Sixten i en hink! Vi tycker nästan han borde få en egen kategori här på bloggen? Vi är nog hans största fans! hihi.

/ Karin

Vila i Frid

Det är nog ingen i hästvärlden som har missat det tragiska som hände igår men kände ändå att vi måste skriva ett litet inlägg om det... Så sjukt hemskt...

Lider verkligen med Erik Lamaze och alla som kände denna häst<3

Vila i frid Hickstead <3





Update

Tjena tjena!

Lite dålig uppdatering nu, troligen pga att vi båda har höst lov. Gårdagen spenderades hemma, träffa mina saknade kompisar Jennie och Simone. Roligt att se dessa två igen :) På kvällen var det clinic i stallet, en tjej som tävlat EM i fälltävlan hade föredrag om hur hon lägger upp sin träning och tävling, riktigt intressant faktiskt.

Snart kommer min bästis Julia hit så ska vi åka till hennes häst och vi kanske tar en tur ut med hennes hästar :)

Ha det bäst!

/Alexandra


Tävling

Jag är med i http://topdressage.blogg.se bloggtävling om ett valfritt shockemöhle schabrack och lindor :)

/ALexandra







Home sweet Home

Hej hej!

Nu sitter jag hemma i Karlsborg i soffan med tv:n på. Igår kom jag och syrran hem på eftermiddagen. Det första vi möttes av när vi öppna dörren var Bagge! Våran katt, gud va jag har saknat honom. Många kramar och pussar på honom, detsamma gällde för Rufus, min 10,5 åriga kanin, gammelgubben <3 
Följde med mamma till stallet på eftermiddagen. Det är alltid lika skönt att komma tillbaka till stallet här hemma. Man vet hur allt funkar ochdet är roligt att träffa allt folk också, det var ju ändå här jag spenderade mina första tio hästår :)

På vägen hem övningskörde jag, måste säga att jag var ganska duktig. Fick dock kärringsstopp mitt i en korsning vilket inte var så bra :)

/Alexandra

Slänger in en bild på syrran och hennes ponny Vind, jag och min gammla ponny Salt<3


Fia tömkörs av Karin Engström

 

Ja idag har jag alltså inte tränat, utan Karin har tömkört Fia! Det gick jättebra och Fia var så himla duktig. Kul att se och lärorikt.

 

/ Karin

 


bloglovin
Vi är två tjejer som flyttat till Skåne för att plugga på Hippologigymnasiet på Flyinge. Här kan du följa våran vardag med skola, livet på internat och självklart våra hästar! Dressyren är passionen i oss båda och vi strävar efter att bli bättre och bättre var dag på en av Sveriges riksanläggningar för ridsport. Mer info om oss båda hittar du under flikarna "Om Alexandra" och "Om Karin".
RSS 2.0