Sjuka hälsningar

Åkte alltså på en lite värre förkylning än jag trodde och varken skola eller ridning för mig senaste dagarna. Har nog inte varit så här sjuk sen körtelfebern och då är det rätt så illa haha.. Har dock gjort det bästa av situationen och det innebär att jag sängliggandes har beställt en hel massa kläder, pluggat matte så jag bara har ett par sidor kvar tills jag är klar med boken, pluggat fysik inför provet vi har snart, druckit en årsförbrukning te, kollat gossip girl, läst solo och lyssnat på Lana Del Reys nya album som är fullproppat med riktigt bra låtar: Lana Del Rey – Born To Die. Det är tur att man har söta vänner som göder en också, igår kom nämligen julia och emma upp med en hel massa godis till mig. Så jag klarar mig nog ett tag om man säger så :) Fick även en present av Alex igår, vilken innehöll en jättefin plastrong :) Så förutom att jag mår jättedåligt och har ridabstinens så är livet rätt bra!



/ Karin


Onödigt inlägg

Blir helt desperat när jag inte kan prata så skriver av mig här istället haha! Har ångest över att skolan börjar på måndag.. Tycker väldigt synd om mig själv för att jag tappat rösten helt och hållet och inte känner någon smak alls av något jag äter. Fia gick dock mycket bra idag trots min halvdana ridning så allt är faktiskt inte pissdåligt (fast nästan). Det är lördag, jag har inget att göra, och har inget godis.

Over and out.



/ Karin

Våren är i antågande

Den här veckan har vi haft lov. Har haft en trevlig vecka med mina kära föräldrar som varit här och hälsat på ett par dagar.  Har nu mat som skulle räcka till en hel armé och är diverse andra förnödenheter rikare :) Har lyckats dra på mig ytterligare någon slags förkylning och ligger halvt däckad i min säng, och har gjort senaste dagarna. Hostar så jag tror att lungorna snart flyger upp och det är lagomt lägligt nu när jag har 5 hästar att ta hand om.. I princip alla har åkt hem alternativt till göteborg horse show förutom jag, för någon måste ju ta hand om hästarna också ;) Nej jag är inte bitter, har trots allt en hel del plugg att ta tag i! Hade morgon i stallet imorse och fixade klart till alla hästar då. Försov mig också, dock bara till kl 8 så var ingen katastrof direkt. Och hur dålig jag än känner mig så har jag en prinsessa som måste motioneras, så jag bör väl dra mig mot stallet så småningom. På återskrivande!



/ Karin

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Siter nu i soffan hemma i Karlsborg. Igår kom vi hem sent från Göteborg igår efter en ganska jobbig dag. Syrran startade semifianl i GP-ponny, och tyvärr gick det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Hon var första ut och det tog stopp på 4:e hindret.... Har alldrig hänt förut och att det ska hända just denna dag var ju ganska typiskt. Efter många tårar så fick vi väll acceptera att det är sånt som händer.... Man märker verkligen vilken sjuk psykisk press som sätts på en när man utövar denna sport. Förmodligen mycket större än andra sporter då du måste samarbeta med 300 kilos egen vilja.. Nu laddar vi om inför Göteborg Horse Show nästa helg, verkar som åker redan på torsdag :)

/Alexandra

En framtidsdröm!


Dagen

Nu ligger jag i sängen och trots att klockan bara är kvart i 10 är jag sjuuuuukt trött. Fick skjuts hem från skolan av Matildas föräldrar som är här nere just nu. Blev att åka till stallet och skrittade ut en sväng då han gått så pass hårt denna vecka. Riktigt mysigt med en barbacka tur i solen. Tidagre under kvällen åkte jag in till Lund och käka med Matilda, hennes föräldrar och Klara. Mysigt! Har packat lite inför imorron då jag åker till Göteborg, på söndag är det dags för semifinal i GP-ponny.. Hoppas hoppas att syrran och Vind kommer till Skandenavium, gör hon det får ni lova att hejja!!! :D

/Alexandra

Syrran och Vind




Pay´n Ride!

Igår var det Pay´n Ride på Flyinge. Lite läskigt att rida upp för sin mentor och ha ens tränare som står och kollar. Men det gick riktigt bra! Red en LA:3, var ganska nervös innan då jag inte var 100% på programmet. Har inte haft chans att träna på det ordentligt, men vi lyckades ta oss igenom med bara en lite miss i skritten. Min mentor tyckte det såg bra ut men sa att han inte är riktigt bärig, vilket han inte är inne på banan. Då försöker jag kompensera det med att driva och "lyfta" hästen genom hela programmet. Han dör lite på banan och halvhalterna funkar inte alls bra. Han är så pass stadig att det funkar endå men vill jag upp på MSV måste jag fixa till detta. Nu blir det att träna mycket på att aktivera honom och träna halvhalter och övergångar så han blir super kvick och lyhörd. Men lyckades få ihop 70,92%! Så super nöjd är jag :)

/Alexandra

Snyggingen igår!



Bosse träning

Kom precis hem från en intensiv men rolig träning för Bo Jenå. Lite nervös var jag denna gång också men det gick riktigt bra.
Började med att visa lite i både trav och galopp. Jobbade på ganska mycket i galoppen med att öka och minska sprången så jag bestämmer vilket galopp han ska ha och inte låta han bestämma vilken bekväm galopp han tycker han ska ha.

Fortsatte med skänkelvikningar som funkade bra, flyttade bra och lätt för skänkeln. Han är svårare för den vänstra men blir bättre och bättre. Byggde vidare med öppna, upp på medlinjen. Han klarade bra, men måste vara uppmärksam med att han inte faller ut med baken. Han får heller inte dyka med fram. Fick bli lite sträng och se till att han jobbade med baken och inte la sig på framdelen genom att höja ytterhanden och vara på med sänkeln.
Började även med sluta, fick vara ganska sträng men han kändes fin. Kommer nog kunna bli riktigt bra med lite träning.

Trimmade i slutet på öppna på medlinjen. Fick var på honom med att inte falla ut med baken extermt mycket i höger varvet. Men sista gångerna blev det bättre.

Sist tränade vi på serpentinerna som är med i LA:3, lyckades faktsikt bra. Tränade på att själva vägen och att han skulle komma fram i ordentlig galopp.

Over all ska han komma upp lite mer i formen. Gör inte så mycket om han är öppen just nu, bara han lägger vikten på baken ordentligt! Träna sluta och få det att flyta på med lättare och finare hjälper. Träna mer på att inte låta baken falla ut i öppnorna.

Annars en lyckad träning!! :D

/Alexandra

En äkta vän

Låter bilderna tala för sig själv så här i alla hjärtans tider.



/Karin

Bilder från dagen!

Som spenderats på Flyinge.


Min lilla demonhäst (som förövrigt var en njutning att sitta på i ridhuset idag) i hagen ikväll.

/ Karin

Unghästar

Som vi kanske nämnt någon gång så har vi hästhållare i våran klass ett litet projekt på skolan som innebär att vi ska köra in 4 av flyinges unghästar. Detta ingår i vår kursplan och det är 2 hingstar och 2 ston födda -10 som vi hanterar. Vi har hållit på med dem i ett par veckor nu och lösgalopperat med gjord och svanskappa, longerat, tömkört och löshoppat. Min och Alex häst heter Bergerac och är efter Alligator Fontaine - For pleasure. Han har skött sig bra, men förra veckan blev han halt och kunde inte vara med på löshoppningen. Vet inte vad det är/var eller hur det är med honom nu.

/ Karin



okej här var han extremt ful, men han är faktiskt rätt så fin i verkligheten..


Här är det stona som longeras inne på täckta banan.

Vintriga bilder


En vanlig kväll på internatet



/ Anonym

Inne i februari

Verkar som att jag gång på gång bryter mot mina löften att försöka förbättra mig med inlägg, kan inte rå för det! Vi har rusat rakt in i skånes värsta vinterperiod och som Alex redan skrivit är det snorkallt här, -10. Och snön ligger som ett tjockt täcke (allt är relativt) över den frusna marken.. Annars då, jo imorgon är det alla hjärtans dag och det är ju fantastisk kärleksfullt och mysigt, så det ska vi ensamma internatsjälar fira med lite mat. På torsdag är det pay and ride på här på flyinge och då ska jag rida LB:2. Fia börjar bli tjock (!). På återskrivande!

/Karin

Bjuder på ett par bilder på mig och musse från förra året vid exakt samma tidpunkt på året, var även här redigt kallt men inte alls lika mycket snö.


Fett stolt över sits och blick på dem här bilderna osv.. Musse var dock en reslig herre, saknar honom!

Kylig morgon

Från 2 plusgrader till 13 minusgrader under natten. Kylan slog mot ansiktet när man gick ut sex på morgonen. Har nu hunnit släppa ut alla hästar i vårt eget stall och sen drog vi vidare till gymnasiestallet och släppte ut alla hästar och mockade alla tio boxar. Ganska go kylan endå, det fryser i näsan och kinderna blir härligt röda! Hellre detta än snöslasket som brukar dominera Skåne. Kanske man skulle ta fram kameran och ta lite mysiga vinter bilder!

/Alexandra




Makeover

Halloj!

Idag blev det en lång eftermiddag i stallet. Åkte iväg vid fem och kom hem vid åtta. Putsade alla mina lädergrejer, rensade min ryktkorg och städa min del av sadelkammaren. Sen tog jag tag i Maxens man, rykte den med mankniv och blev faktiskt riktigt nöjd. Tog ett bra tag med vi slapp bråka med varandra, han slumra tillochmed till en stund, vilket är en bedrift när man sysslar med hans man. Nu ska jag bara tunna ut den lite sen är han en riktig snygging!

/Alexandra



Slutresultatet

Snurrig morgon

Goder morgon!

Kom nyss hem från stallet, morgonfodring var min och Karins uppgift idag. På grund av strömavbrott i huset under natten så ringde inte min väckarklocka, men tur var väll att Karin ställt alarm på sin mobil. Så fick med snurrigt huvud hoppa upp ur sängen och dra på mig kläderna och iväg till stallet. Idag måste jag få lite skolarbete gjort, och tänkte dra iväg och frisera min pålle lite senare. Just nu är hans man 2meeeeeter lång och så kan han inte se ut om jag ska träna för Bosse på tisdag, och han kommer inte vara knoppbar på torsdag. Men att rycka Maxens man är ett mission impossible! Slutar ofta i en väldigt sträng diskussion.... Men det ska nog gå bra!

Ha det gött så länge!

/Alexandra


Akuten

Igår spenderade jag 2 ½ på den ortopediska akuten på Lunds Universitetssjukhus. Anledningen var att Kajsa (klasskompis) ramlade ganska illa på idrotten och det blev att åka in till akuten.  Visade sig vara en stukning så det blev stödstrumoa och kryckor för Kajsas del.

Väl hemkommen blev det att hoppa i ridkläderna och skynda iväg till stallet. Red ett pas i Wallenberg, var ganska mycket hästar och träningar som pågick så det gick så där. Fick skynda mig hem för på kvällen var det Bio som stog på schemat. Susanne, vår elevhemsföreståndare, ska sluta så hon ville göra något roligt innan hon sluta. Skit trist att vi inte ska ha henne kvar här! Världens bästa har hon varit för oss, skjutsat till ica, kollat så vi mår bra. Varit en extra mamma helt enkelt!

/Alexandra

Smygtog en bild på Kajsa :P


Borttappade skor!

Jag har tappat mina skor....Mina vagbond skor... Har ingen aning om vart jag lyckats slarva bort dem... Vad ska jag göra nu då!? Pengarna på kontot sinar och Göteborg Horse Show närmar sig, varför har man inte ett pengaträd?! Jag fattar inte hur man kan tappa ett par skor! Hur dom bara kan försvinna....

/Alexandra


Halloj!

Just nu sitter jag i skolan. Dagen är lång och jag väntar på att få komma hem. Känner att min förkylning inte riktigt släppt så längtar efter ett slapp helg i soffan så jag kanske kan komma på benen igen. Har ridit Max i veckan och han har faktiskt gått rikigt bra! Sist jag red på banan jobbade han på riktigt fint och han var lätt, fin och rund. Nu taggar vi för träning med Bo Jenå nästa vecka och pay and ride. Tänkte starta en LA:3, blir att rida upp för min mentor på Flyinge. Lite läskigt men det ska nog gå bra. Slänger in ett lite roligare inlägg ikväll!

Puss och Kram!

/Alexandra

Bada

Nu sticker jag och Amanda och badar tunna med hennes vänner. Ska bli trevligt! Lite konstigt att byta om till bikini när det 15 minusgrader ute. Länge sedan jag bada tunna men det ska bli roligt! Vart på Gekås idag och fick lite smått och gott inhandlat. Annars har vi kollat på film och bara slappat.

/Alexandra


Idrott

Just nu sitter vi skolan och har idrott, fast teoretiskt. Snackar muskler och leder, vilket man höt hundra gånger förut. Men även glömt bort hundra gånger förut..

Sa hej då till Pappa imorrse. Lite surt att man inte hinner träffas när han väll kommer ner, men jag åker hem över lovet om två veckor. Efter skolan drar jag och Amanda hem till henne i Ullared. Ska bli skönt att komma bort för en helg. Även fast det är urmysigt och roligt att bo på internat så är det ganska påfrestande att bo 20 tjejer tillsammans. Då är det skönt att få komma bort en helg och samla krafter. Julia och Karin är så gulliga och tar hand om min pålle imorron:)

/Alexandra

Amanda och Harry en helg jag var hemma hos henne i höstas.


Tömkörning

Kom just hem från stallet. Tömkörningen med Marie Kahrle gick riktigt bra. Max kan ju allt, det är bara jag som ska lära mig hur man ska manövrera både tömmar, pisk och häst. Träna på att jag skulle flytta ut honom så jag kunde fånga upp honom på ytter tömmen och få ett stöd i både inner och ytter töm. I slutet så hade jag ett fint stöd på båda tömmarna utan att han hängde på bettet. Kunde böja och rakställa och leka lite som jag ville. Riktigt roligt att få lära sig att tömköra, inte det lättaste!

/Alexandra

Mycket kläder nu när minusgraderna blir mer och mer!


Morning!

God Morgon!

Hade tänkt gå till skolan idag men vaknade och kände mig inte riktigt 100%. Men imorron ska jag gå. Känner att det är lika bra att vara hemma en dag till så jag känner mig frisk när jag åker till skolan.

Igår kväll kom pappa ner hit till Skåne, åkte vidare till Tyskland nu på morgonen. Åkte till stallet igår kväll och hade tänkt mocka och fixa allt i stallet men det hade snälla Julia (som har varit en klippa under denna vecka) redan gjort även fast jag sagt att hon inte behövde det. Blev bara att klappa lite på honom och sen åka hem igen. Idag står tömkörning med Talang på schemat. Får se om jag kommer orka springa så mycket, annars får jag köra på volt mycket.

/Alexandra

Grattis på Namnsdagen!

Får ju inte glömma att världens bästa Maxen har namnsdag idag <3


Praktikplats

Har nu skickat iväg mitt önskemål om praktikplats till min mentor, hoppas hoppas det blir godkännt! Ser inga hinder till varför det inte skulle kunna bli det. Har pratat med praktikplatsen både via mejl och telefon.

Om allt löser sig ska jag till Tinne Wilhelmsson Silfvén på Lövsta stuteri AB. Jag kommer förmodligen bara få sopa stallgången i tre veckor, men det är ganska bra att kunna skriva i mitt CV att jag jobbat hos henne. Och sen anläggningen! Den verkar vara helt otroligt vacker! Ser fram emot detta och hoppas folket och hästarna är trevliga så jag får tre roliga och lärorika veckor!

/ Alexandra







Hej hallå!

Nu är jag på plats här i bloggen igen, har försökt reda ut mitt liv lite tror jag, haha! Fia går bra, startade LB:3 på granelund och red ihop godkända procent och var så stolt över fina fian som trots lite misstankar mot domarbordet tog sig runt det vita staketet.. älskade häst. Känns som att jag kommer åt henne på ett helt annat sätt nu och börjar tro att hon har rabies med tanke på hur hon skummar i slutet på varje pass, dom vita loskorna bara flyger åt olika håll. Börjar lossna nu. Ihelgen har hon dock vilat ett par dagar då jag var i örebro och firade min syster som fyllde år, och idag ska hon vaccineras. Men sen är det minsann full fart!

/ Karin



Under "Kolla också in"

Har lagt till lämkar längst ner i menyn:

Johnna Greus - Min syrra som har länkat oss på sin blogg. Skriver om sitt liv när hon just nu går sista terminen i nian och sina äventyr i Karlsborg :P Skriver även lite om sin ponny Vind som hon drar på semifinal inför GP-ponny med om tre veckor. 



Julia Persson - Våran skånska klasskompis/stallkompis som kommer från Simrishamn. Hon bor här på internatet och bloggar väll från allt mellan himmel och gjord. Har en pålle i samma stall som oss som också råkar vara Maxens hagkompis, Sandro 3½år. Våra äventyr visas ofta i form av bilder på hennes blogg, hon är ganska flitig med sin iPhone :P



FlyingeLiv - Har länkat dessa två i ett inlägg här tidigare. Amanda och Emma, två hoppintresserade klaskompisar som bloggar lite mer från en hoppryttares perspektiv om livet på Flyinge och internatet.



/Alexandra



bloglovin
Vi är två tjejer som flyttat till Skåne för att plugga på Hippologigymnasiet på Flyinge. Här kan du följa våran vardag med skola, livet på internat och självklart våra hästar! Dressyren är passionen i oss båda och vi strävar efter att bli bättre och bättre var dag på en av Sveriges riksanläggningar för ridsport. Mer info om oss båda hittar du under flikarna "Om Alexandra" och "Om Karin".
RSS 2.0