31 Oktober

Hej hej!

Idag har det bara vart en seg dag. Upp tidigt och hade utsläppet i stallet, sen bara segat hemma. Har städat rummet och fått en hel del tvätt gjord dock :) På eftermiddagen drog vi till stallet. Red i Crafoord, gick hyfsat bra. Försökte träna på övergångar från galopp till trav. Fila lite på skänkelvikningar också.

Imorron går tåget kl 10:30 hemmåt mot Karlsborg, ska bli riktigt skönt att komma hem :)

/Alexandra


Skönt med lov

Trots bunten med läxor vi har.. Är redan klar i stallet, haft morgon och sedan mockat och ridit ut tillsammans med en tjej i stallet, det var kul.  Nu ska jag göra storkok, gjorde det igår också så nu har jag en del färdigförpackad mat i min frys.. Bra att passa på nu under lovet när det inte är så många här.
Ikväll ska jag på bio med några tjejer från trean, ska se samma film som alex och hennes syster såg i lördags, one day/en dag :)

/ Karin

Johanna och max småskuttar i crafoord


Grattis Roffe!

Även fast vi är dressyryttare så kan man ju inte missa Rolf Göran Begtssons prestationer! Han är ju grym! Först vinner han EM och nu har han gått och vunnit en WC-seger i Lyon med Casall la Silla. Är just nu stolt över att vara svensk!



Tinne Vilhemsson leder just nu Världscupen i dressyr. Efter två omgångar har Tinne samlat ihop till 35 poäng. Nästa tävling är under Stockholm International Horse Show:)
Patrik Kittel ligger på delad 7:a med 21 poäng.


Uteritt

Idag red vi ute en tur. Jag lånade Rosita, en klasskompis häst. Johanna red Max och Karin förljde med på Fia. Härligt med en liten tur ut i skogen, red samma runda som när jag flög av sist, men Johanna satt kvar. Men på vägen hem tappa Johanna sitt spö, jag och Karin fick då ett gott skratt när vi inspektera hur Johanna skulle ta sig upp isadeln igen. Fick två bilder på när hon lett ner Max i diket och tillslut kommer upp i sadeln. Observera att hon längt stiglädret till yttersta, hon har hålet näst längst upp annars.

/Alexandra



Max & syster

Igår gick vi med Max till Crafoord så hon skulle få rida i det stora ridhuset, hehe:) Plockade fram ett litet sockerbitshinder så hon skulle få hoppa lite. Det gick ganska bra, först var han lite fundersam över vad han skulle göra.

/Alexandra



Tycker sista bilden är såååå fiiin <3

Dagens ridpass och bilder

Idag kändes det jättebra!
Har ridit ut några dagar i rad för att det inte har känts riktigt bra när jag ridit på banan, hon har känts lite trött och springig och jag har blivit lite deppig för att det inte kännts som att jag kunnat matcha henne nog bra.
Idag var hon lugn och lyssnade hela tiden och det gick allmänt bra. Läste ett supertips på Hippson igår som jag testade idag, och det funkade så himla bra. Det var så enkelt som att istället för att rida på en volt, ex 20 meters, så rider man på en 5 kant. Det är till för att hästen ska bära sig ordentligt själv, inte bli förböjd, eller trilla ner på sina framben och kan användas i alla gångarter. Alex och hennes syster var med Max i crafoord och red samtidigt som jag var på banan, så när dom var klar kom Alex förbi och tog ett par kort när jag också i princip var klar och lade ner henne lite. Var dimmigt och dåligt ljus ute idag så bilderna blev lite konstiga, men har försökt redigera dom så gott det gick till en sevärd kvalitet :)

/ Karin



Duktiga, duktiga tjejen!


Höstlov

Äntligen höstlov! Helt sjukt så fort tiden går, snart är det jul! Idag fick man säga hejdå till många av klasskompisarna som åkte hem hem (som vi brukar säga) efter skolan. Tråkigt även fast det bara är för en vecka.
Nu är det bara jag och Karin från årskurs 2 som är kvar här på internatet, Julia kommer på söndag. Själv åker jag hem på tisdag, ska bli himla skönt att komma hem till Karlsborg ett tag. Kommer sakna Maxen, men han är i goda händer hos Julia och Karin. Min syster har även kommit ner idag.

Max fick en lugn uteritt idag. Blev en runda runt granelund och terrängbanan. Imorgon ska syrran rida och vi ska se om vi hittar någonstans att hoppa lite. Hon är hoppryttare och förstår inte vitsen med dressyr :P

Nu ska vi kolla resultaten från Idol sen blir det sängen. Har morgonfodring imorgon i stallet, så ingen sovmorgon här inte...

/Alexandra



Isur

Idag har vi varit på Flyinge. Som Karin nämnde så var det körning som stod på schemat. Vi körde dock inte för Fredrik som vi brukar, utan för Flyinges körstipendiat Jossan. Det gick riktigt bra, vi har som Karin skrev kört Isur tre gånger i rad och det känns som om vi verkligen börjar hitta knapparna på honom nu :)

Idag var det även meningen att Amanda, en klass kompis, skulle vara försökskanin och hoppa med Max. Men det var fullt i ridhuset så det gick inte. Istället blev det vanlig ridning. När vi kom hem duschade och shamponerade jag in honom så han blev ren och fin.

/ Alexandra

Karin och Isur


Onsdag på Flyinge

Idag har vi varit på flyinge och haft två lektioner. På första fortsatte vi med bandageringen, men denna gång lite annorlunda.. Andra lektionen var körning och vi har haft samma häst ett par gånger i rad nu, alltså Isur. Det gick mycket bra, körde slalom. 



Här lägger Amanda ett galoppbandage på karmenco.



Stolta över våran klump!

/ Karin

Uppridning

Jag och Fia, Alex och Max, och två andra ekipage.


Uppridningen

Har haft ett par hektiska dagar och glömt att berätta om uppridningen. Den gick bra, trots en del nerver hos mig som speglade sig i henne så vi blev lite spända. Men det var mest bara i början, för sen kändes det inte alls. Flöt på bra, kände dock att jag kunnat visa liter mer av det vi kan och har tränat på, för jag red omkring rätt planlöst där inne! Vi fick rida själva i början, sedan blev vi tillsagda att utföra en del rörelser. Blev lite trött på slutet och orkade inte hålla förvända, men var så nöjd över henne ändå.
Blir absolut inte besviken om jag inte kommer med i satsningen utan såg det mest som en kul grej och det var det också :)

/ Karin

Lugnar ner tempot

Kom hem från stallet för inte så länge sedan. Har tränat för Karin idag. Det gick relativt bra, red tillsammans som en annan tjej. Tränade på skänkelvikningar, övergångar och ryggningar. Det är något som jag måste träna mer på, speciellt övergångarna från galopp till trav. Och få honom lite mer alert för mina hjälper, men det kommer. Och det blir bara bättre och bättre så det går framåt i utveckligen mellan oss :)
Han ska få ta det lite lungt nu fram tills jag åker hem över lovet och sen blir det vila för honom när jag är hemma. Han behöver verkligen en liten paus. Han har jobbat på så bra nu sen jag fick honom och jag tycker han förtjänar det. Ta det lite lungt och smälta allt som han har gått i igenom med både hem och ryttarbyte. Han verkar inte stressad eller något men man vet aldrig vad som snurrar i skallen på honom. Så det blir lite gymnastikhoppning imorron och sen longering på torsdag. Sen kommer min syster ner på fredag så vi får se vad vi hittar på.

Igår red jag ju även upp för Talang, både jag och Karin gjorde det. Det gick hyfsat bra. Var ganska nervös själv så det var några missar men det gick ändå bra. Nu är det bara spänt att få reda på om jag kommer med eller ej :)

/ Alexandra


Billdal nästa!

Igår kom jag hem mitt i natten och idag har jag haft fullt upp. Men tänkte blogga om gårdagen. Var ju som sagt på GP-ponny kval men min syster och mamma. Amanda från min klass och hennes mamma var också med. Johanna (min syster) startade som nummer två. Jag var så sjukt nervös! Jag brukar inte vara det när hon ska hoppa, men det var så länge sen hon tävlade nu. Vind, hennes ponny, har haft en senskada i ett år och Johanna har väl inte tävlat henne på ca 1,5år.

Men hon red så himla fint. Flöt på riktigt bra med jämnt tempo och fina språng! Det slutade med en dubbelnolla och 60 p i stilhoppningen, tre 9:or och fyra 8:or. Så efter en lång och nervkittlande väntan slutade det med att hon kom på 14:e plats i klassen, och trea i GP-ponny!!! Det var bara två ryttare som hade 61p. Så himla roligt. Så nu blir det semifinal i Billdal veckan innan GBG HORSE SHOW! Hon vann även två biljetter till torsdagen.
Det gick bra för Amanda också, 6:a i 1m och två pet i 1,10m :)

/Alexandra

Johanna och Vind


Vind


Amanda


Johanna


Prisutdelning



Söndag

Helgen har bara flugit förbi! Har i princip bara hunnit plugga, tvätta och rida. Kul va?
Idag blev det en kortare uteritt och därefter en kort genomkörare på banan. Endast galoppjobb på banan och hon kändes otroligt fin. Hoppas jag rider likadant och att Fia känns likadant imorgon som idag! Det blir till att åka direkt till stallet efter skolan och göra i ordning lilla Fia. Därefter rida till Flyinge och självständigt rida fram innan vi får rida upp för Susanne och Mette. Blir pressat schema. Imorgon väntar även morgon i vårt stall och sedan morgon i gymnasiestallet på Flyinge direkt efter, så blir nog en tidig kväll.



Ledsen över att jag bara kör med gamla bilder, men har ju inga nya och inläggen blir så tråkiga utan
någon bild!

/ Karin

Dagens pass

Red ett lite längre dressyrpass med Fia i crafoord idag, och det gick jättebra. Värmde upp henne ordentligt, vilket hon verkligen behöver, i både skritt, trav och galopp. Red på en stor volt och flyttade in framdelen. Red sedan några enkla byten, och därefter öppnor och slutor längs medellinjen upp mot stora spegeln. Varvade med att rida helt rakt upp och känna att jag kunde rakrikta och det gick kalasbra. Även fast hon fick en del skrittpauser emellanåt så började orken att tryta mot slutet och hon visar ganska tydligt när hon börjar bli trött. Så då travade jag av henne lite rundare och skrittade hem, märkte då att jag hade ridit ganska så länge!
Den här hästen är så himla arbetsvillig och genomsnäll, och jag kommer verkligen lära mig mycket av henne!

/ Karin

Ullared

Idag så har vi hunnit åka till Gekå´s, Varbergs ridsport och varit och hälsat på hos Amandas kusiner som byggt nytt ridhus. Så himla fint!

Har även hunnit rida en sväng på Amandas häst Catatonia tillsammans med Amanda och hennes 3-åring.

Mamma och syrran har också anlänt och syrrans ponny Vind verkar trivas bra i Amandas stall. Imorgon blir det att kliva upp i tid och hinna knoppa och sen iväg till Varberg och tävla GP-ponny kval :)

/Alexandra

 

Amanda och hennes ponny Harry



Vind :)


Smal bomvidd?

Är ju som sagt hemma hos Amanda i Ullared just nu, och måste bara visa några bilder på något så roligt!

Amandas mamma råkade köra över Amandas dressyr sadel för ett tag sen. Tur var väll att det var dressyrsadeln då hon är hoppryttare. Men snacka om att man måste ha smal bomvidd för att denna ska passa på en häst XD

/Alexandra






Flyinge ligger risigt till

Hittade en liten tråkig artikel i tidningen ridsport nyss, beskriver kortfattat vad den handlar om.

 

 

Stuteriverksamheten på Flyinge har fått ett ultimatum från sin ägare Flyingestiftelsen, att hitta en utomstående entreprenör för avelsverksamheten eller lägga ner inom två veckor. Styrelsen har gett företagets VD och ledningsgruppen i uppgift att hitta någon annan som kan driva hingststationen, sto-verksamheten, semin och EU-stationen vidare med befintlig personal i Flyinges lokaler.
Bakgrunden att är ATG via Hästnäringens Nationella Stiftelse inte är intresserad av att stödja en avelsverksamhet på Flyinge liksom att de minskade anslagen till SLU även får konsekvenser för Flyinge.
Dock har Flyinge i år lyckats öka sin marknadsandel och få upp sina betäckningssiffror på en marknad som minskat nästan 17 procent i år.
Det står även att det nog kan bli svårt att hitta en ny partner till en 350-årig verksamhet, och att ett sånt sökande inte bör begränsas till Sveriges gränser.

 

 

Ja blir spännande att höra mer om det här. Vad är Flyinge utan sin avelsverksamhet?? Hoppas dom löser det här på ett bra sätt.



Fialotta

Körde rätt hårt med Fia igår på täckta banan, hon var helt crazy och vi galopperade varv efter varv.. Blev vilodag idag, men har pysslat ordentligt, klippt manen och varit ut på en promenad med henne.



/Karin

Alexandra och Max - dressyr i crafoord

21-10-2011


Movie coming soon

Nu sitter jag i soffan och väntar på Amanda och hennes mamma. Ska snart sätta mig i bilen och åka till Ullared, eller rättare sagt Fagered.

Kom hem från stallet för en stund sen. Red i crafoord idag och Karin kom förbi och filmade. Det gick faktiskt riktigt bra idag. Han jobbade på bra och jag fick mer flyt idag än jag fick igår. Så det känns bra inför måndag. Snart kommer filmen upp.

Har inge mer intressant att skriva just nu.

Ha det bra!

/Alexandra

Dagen

Min ögon går snart ikors men ska försöka skriva ett litet inlägg innan jag somnar. Idag har vi varit på Polhem inne i Lund hela dagen och det hände inte något särskilt, Karin fick styla lite på idrotten idag då vi hade basket, och hon är typ grym på det ;)

Klara (klasskompis) följde med till stallet idag. Hon ska nämligen ta hand om Max på lördag. Jag drar till Ullared tillsammans med en annan klasskompis Amanda imorgon, hon bor där. Och på lördag anländer min mamma och min syster dit. Min syrra ska nämligen vara med i GP-ponny uttagningen på söndag! Så alla önskar henne lycka till!

Imorron blir det till att stiga upp tidigt, har morgonfodring i stallet...

/Alexandra


Konstverk fyllt av kärlek till Flyinge

Källa: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=970037

Fyllt av kärlek och lek. Så beskriver konstnären Gabriel Jonsson det konstverk som han nu lånar ut till Flyinge.

- Utgångspunkten för mitt verk är att få betraktaren att känna sig älskad. Det är ett kärleksfullt och lekfullt konstverk som talar till barn såväl som vuxna, säger Gabriel Jonsson i ett pressmeddelande.

Skulpturen heter Jag älskar dig och är gjord i stengods. Den föreställer en shetlandsponny i naturlig storlek. Under våren har den varit utställd på Liljevalchs vårsalong och tanken är att Flyinge ska bli ett mer permanent hem åt den. 
- Det blir perfekt att ha hästen på Flyinge: en plats för hästar och människor som älskar hästar, säger konstnären.

Skulpturen ska placeras vid ingången till Stora ridhuset


Körning på Flyinge och kortare dressyrpass med Fia

Idag har vi varit på Flyinge, haft körning idag också. Körde Isur på körplanen och det gick bra, tränade på att ökningar och samlingar. Han är riktigt fin att köra och en av dom bästa enligt mig, men kan bli lite stark även han.

Red Fia i wallenberg idag, ville känna att träningen för Karin igår gick igenom, tränade mycket på samling igår men fick ingen toppkänsla. Men det gjorde den nog för hon kändes väldigt fin.
Måste bara se till att försöka ha ordentligt tryck i henne redan från början. Gjorde enkla byten.


Alex och Isur!

/ Karin

en aning nervös kanske

Nu är det så att varje höst startar Flyinge ett talangsatsningsprojekt tillsammans med färs och frosta sparbank. Förra året kunde varken jag eller alex ansöka eftersom vi inte hade egna hästar, men i år sökte vi. Och nu fick vi precis reda på att vi båda har blivit uttagna till ridprov på måndag!! 



/ Karin

Människan kan vara rätt okomplicerad

Bad mina föräldrar för ett par dagar sen om att skicka ner lite hästsaker som är liggandes där hemma i norrland, såsom fårskinnspadd, benpaddar, ländtäcke, reflexer och sånt smått och gott som känns onödigt att köpa nytt. Idag kunde jag äntligen hämta ut paketet, och lyckan är total när jag öppnar det och förutom ovanståënde, även hittar en massa godis!! Att man kan bli så glad för så lite, hihi :)

/ Karin

Linda ben och stark häst

Idag har vi varit på Flyinge. Började dagen med att ha morgonstalltjänst, jag och Karin börjar bli proffs på att mocka så mycket som vi mockade i helgen.
Första lektionen var pedagogiskt ledarskap, efter det hästkunskap. Pratade om virus och bakterier som orsakar sjukdomar hos hästen. 
Efter lunch var det dags för Arbete med häst, idag var det linda ben som stod på schemat. Jag och Karin har ju tränat jätte mycket så jag tyckte vi var rätt duktiga.

Idag hade vi även körning. Det gick så där, körde Jesper och fick kramp i händerna då han är var sjukt stark! Och inte sa jag något till Fredrik så jag fick försöka hålla honom så mycket som möjligt. Det gick betydligt bättre när Karin körde. Men en gång körde vi ner i en grop och jag trodde Karin skulle flyga ur vagnen! Men jag hann haffa henne innan olyckan var framme.

Red även Max idag och det gick riktigt bra. Min sits blir bättre och bättre varje dag!



/Alexandra

Karin lindar ben


Lektion


Jesper


Dressyrnissens flygfärd - bildserie


"Uppdraget slutfört" , hihi..

Kissnödig?

Lite speciell är han allt, vår gamle skolhäst Samuraj!



/ Karin

Ett par bilder från uteritten

Alla tagna av Victoria Johansson!















Fortsättning, eller ska man kanske kalla det förklaring (?) följer på sista bilden.. tja om någon överhuvudtaget märker den lilla detaljen..

/ Karin

Bilderna från helg-APUn på Flyinge

Lite kortfattat så har vi morgon - lunch och eftermiddagsstalltjänst båda dagarna, där vi mockar, sopar, krattar, fodrar och lite annat småpyssel i stallet. Därimellan rider/longerar vi. Vi är tre stycken från gymnasiet och en handledare som jobbar. Igår red vi 2 hästar var, och eftersom hästarna går på bana i princip alla veckodagar så rids dom alltid ut på helgen. Idag longerade vi 2 hästar och klippte 2. Har tagit lite bilder, det är blandat mobil och kamera.



Här klipper Alex Karmenco.


Jasmine och Magica i hagen


High Speed




Karmenco igen



Magica solar

Slutligen vill jag visa ett praktexempel på hur det ser ut på lunchrasterna..



/ Karin

Söndag

Idag hade jag och Karin våran sista APU dag för denna helg. Helt slut efter att ha stigit upp kl kvart i 6 två dagar i streck, men det är sånt vi hard-core ridtjejer får stå ut med! Vi klippte häst idag så min ridkläder ligger just nu i tvättmaskin så att jag inte ska behöva känna mig som en igelkotte.

Efter APU drog jag till stallet direkt. Blev ingen ridning idag men mockade Max hage! Det tyckte jag var duktigt, men hade jag fått tummen ur att göra det några veckor tidigare hade det var bra.

Som Karin skrev var vi på världens mysigaste ridtur igår, även fast min pålle blev lite pigg och jag fick leka pilot gick allt fin fint. Kommer bilder på detta, kommer även bilder från gymnasiestallet från igår.

/ Alexandra

Karin och världens coolaste katt, Sixten!



Max i hagen när jag mockade.



En lång dag

Imorgon kommer jag berätta och lägga in några bilder från helg-APUn här på Flyinge. Har ridit tre hästar idag och är rätt trött. Blev en underbar längre uteritt nu på kvällskvisten med 3 andra och med oss hade vi en fotograf, så bilder från den kommer också imorgon! Mycket att se fram emot alltså,

/ Karin

SMYGTITT!


Hästbytet

Provade alltså på Max igår, och det var väldigt roligt. Han var väldigt välskolad, okomplicerad och trevlig, men inte så kvick för skänkeln. Var otroligt lätt att samla men lite svårare att få fram. Han verkar vara en bekväm häst men som jobbar på jättebra när man ber honom om det. Det var kul att träna byten med honom för dom var så himla befästa och man fick en jättego känsla.

/ Karin

Switch

Igår blev det alltså att jag och Karin red varandras hästar. Fick ingen bild på det så jag skriver bara om det. Jag red först Fia. Och det gick väl bra tycker jag. Hon var ganska så tvärt om mot vad Max är så lite knivigt blev det allt, men Karin tyckte det såg bra ut, så det va ju bra :) Hon var väldigt framåt, vilket är bra. Men då blev jag lite spänd i stället. Men hon hade riktigt mysig galopp :)

/Alexandra


Ögonen svider

Bloggar mer imorgon, är galet trött och ska upp klockan 6! Godnatt.

/ Karin

Äntligen helg!

Nyss kommit hem från skolan och nu är det äntligen helg. Dock ingen vila för varken mig eller Alex den här helgen, för vi har nämligen stalltjänst på Flyinge hela helgen. Vi har bara en helg per år så det är ganska lugnt. Men vi har dessutom varit lite klantiga och skrivit upp oss på morgonfodringarna i vårat eget stall den här helgen också!! Så vi får fullt upp.
Ikväll ska vi rida varandras hästar, spännande va?

/ Karin

Craford

Red ett dressyrpass i Craford, gick inget vidare. Kändes bra från början och fick väldigt fina övergångar men sedan när jag skulle till att galoppera på andra raka linjer förutom fyrkantsspåret så blev det kaos.. Blev besviken på mig själv idag. Hon segade till lite också och blev ibland hängandes i handen, och eftersom jag tänkt att vi skulle rida ute men det inte blev så, så hade jag inga hjälpmedel med mig heller till att få henne kvick och fick inte riktigt den där effektiviteten hos henne.

/ Karin



Bilden är tagen idag i Crafordhallen, ridhuset vart breeders i dressyr går, och den är rätt gigantisk faktiskt..

Dragkedjor = suck!

Har nu precis ätit och tänkta slänga in ett inlägg innan jag går och lägger mig.

Jag och Karin red i Crafoord idag och det gick faktiskt riktigt bra. Lektionen jag hade i onsdags var till stor hjälp och hans galopp har förbättrats betydligt. Lägger stor vikt på att lösgöra honom, då han är ganska stel. Och det blir bättre och bättre för var dag.

Men dagens stora feta minus är att min stövel gick sönder idag.. Dragkedjan igen.. Så det blir att posta hem dom så mamma kan fixa dom, för det är svindyrt att göra det här nere.

/Alexandra

Max och Karin


Jag och min sötnos


Galoppbanan

Efter skolan åkte jag och Karin till stallet. Red ut en svänga tillsammans med Karin och Fia. Men jag och Max stannade på galoppbanan och tränade lite kondition.  Hat fått det i läxa av min tränare att konditions träna 1 gång i veckan, han är lite tjock så magen måsten bort :P Fick lite mer tryck i honom igår, han är en riktig lite dressyr nörd så jag försöker busa till det lite så han blir lite mer vaken och pigg:)

/Alexandra

Dressyr tant i hoppsadel :P


Maxen i det fina höstvädret.


Gårdagen

Nu har det gått alldeles för länge sen jag bloggade. Hade tänkt blogga i går men då funkade inte mitt internet.... Typiskt...

Men igår så red vi på skolan och jag red Magica de Hex. Det gick relativt bra, men hon är lång som en krokodil så hennes trav är inte den lättaste att sitta ner i. Men framdelsvändningarna, som var dagens uppgift, gick ganska bra. Lite tjurig blev hon allt när det började bli jobbigt.

/Alexandra

Magica är e: Garibaldi - Irco Marco


Uteritt

Idag red vi ut. Vi red runt terrängbanan, över warren hastings parken och runt galoppbanan. Jag red hem direkt medan Alex fortsatte trimma lite på galoppbanan. Det var soligt och varmt!





/ Karin

Ridning på skolan

Har haft ridning idag på skolan och det gick suveränt. Red Blues, e: Pascal - Trofé. Har inte haft någon höjdarkänsla när jag ridit henne tidigare så har känt lite vemod över att rida henne. Men så bra hon gick idag. Hon var framme för hjälperna och det var så himla roligt att sitta på henne. Tränade lite på framdelsvändningar, och dem gick sådär. Hon försökte komma undan och sköt ut en kroppsdel hit och dit. Men överlag är jag nöjd och Christina tyckte det såg bra ut.



/ Karin

Gårdagens ridpass - Fia

Eftersom hon vilat ett par dagar så blev det ett rätt lugnt och stretchande pass i crafordhallen igår. Hon kändes mjuk och samarbetsvillig redan från början och det var nöjda tjejer som skrittade hemåt efter det rätt så korta passet. Red lätt i traven och lättsits i galoppen hela passet så hon fick komma igenom med ryggen hela tiden. Ser fram emot att rida henne idag.

/ Karin

Måndag på Flyinge


Vi tränade på "häst vid hand" på våran lektion i kursen häst&stallskötsel. Här visar Alex upp hästen Nottingham, e: Landor S - Utrillo



Sen hade vi körning. Idag körde vi Marabou, e: Maraton - Okänd



/ Karin

Kraniosakralterapi

Som skrivet så behandlades Fia i förrgår. Det var stallägarens vän som var utbildad detta som jag aldrig förut hört talas om och det var hon som var ut till stallet. Den sortens terapi är till för hästar som är snea eller med rörelsestörningar, som t.ex rör sig orytmisk, går på dubbla spår, arbetar olika i vänster och höger varv eller hoppar snett över hinder etc. Även hästar som bara har spänningar i kroppen, är nervösa eller ovilliga till att arbeta osv. Alltså funkar den till många olika ändamål. Jag lät inte henne behandla Fia pga något speciellt problem, utan jag ville mest kolla igenom henne och se så allt var bra och att hon inte hade några större spänningar. Har ju haft lite problem med att få henne att spåra i skritten i vänstervarvet och trodde att det berodde på mig men det visade sig att hon också hade några små spänningar i en bog och länd vilka hörde ihop, och även var lite spänd på insidan av frambenets muskelfästen men som löste sig med lite stretchning.
Det är en fysisk behandling som är väldigt mjuk. Men eftersom allt är en helhet så får man även en mental effekt när man släpper på gamla spänningar.
Detta är alltså varken kiropraktik eller massage, och är ganska svårt att förklara, men googla det gärna om ni är intresserade av att veta mer! Fia tyckte iallafall det var behagligt och stod och halvsov på gången. Får se om jag känner någon skillnad på henne i ridningen.

/ Karin




Pedagogiskt ledarskap


Idag är vi på Flyinge så just nu har vi pedagogiskt ledarskap och diskuterar hur skolan borde vara. Heta diskussioner pågår...





Matilda ville också vara med..



Finn ett fel..

Så himla paff jag blev i stallet för någon dag sedan, när jag fick syn på detta!



Då var det en av stallkatterna som på något sätt hade tagit sig upp på lampan och tagit en powernap.. Varmt och gosigt kan jag tänka mig!

/ Karin

Bilder - Breeders 7-åringar





















Vinnaren - Jan Brink - Hohenstauffen II 1160


/ Karin


Söndag

Tjena!

Är så sjukt trött att jag snart inte kan hålla ögonen uppe men tänkte slänga in ett inlägg innan jag ska sova. Blir tidigt i säng idag men jag har morgonfodring i stallet och på skolan imorron så det gör inget.

Idag har jag kollat de sista klasserna på Breeders så nu är det än en gång över... Lite tråkigt då det är roligt när det är lite liv och rörelse här på anläggningen. Köpte en saltsten till Maxen idag, en sån rosa mineral sten. Dom tycker han om.

Mamma och Julia åkte hem i eftermiddags, alltid tråkigt när familjen åker hem... Men det är bara tre veckor kvar tills jag åker hem över halva lovet till kära Karlsborg! 

Maxen och jag följde med Karin och Fia på promenad idag, så imorron blir det träning på bana som gäller för mig och Maxen. Tänkte köra ett ganska lungt pass då jag tänkt träna för Karin på Tisdag.

Ha det bra så länge!

Puss o Kram Alexandra!

Helgen

I helgen har min pappa och min syster varit här och hälsat på. Nu har dem åkt hem igen, jag har en massa färdigportionerad mat i min frys och breeders lider mot sitt slut. Kommer många bilder sen. Är på väg till stallet nu och ska ta med Fia på en promenad. Hade nämligen en kraniosakralterapeut ute igår så hon ska vila 2 dagar, berättar mer om det sen också!

/ Karin

Breeders shopping

Blev allt lite shopping på mässan för min del också.



Schabrak och Lindor från Mia´s RS, Flyinge tröja och Flyinges nys sweatshell jacka (inte med på bilden)

/Alexandra

Dyra 3-åringar

Kom precis in från att ha varit och kolla på auktionen för 3-åriga hopphästar. Det var 16 ston, valacker och hingstar som visades. Och det var inga dåliga hästar! Det dyraste gick loss på 450 000kr. 450 000kr!!! Det var den godkännda hingsten Sandro Gold, en riktig snygging! Den billigaste gick loss på 75 000kr och sen var det bara uppåt som räknades. Bland annat Svante köpte sig en ny kuse.

xoxo Alexandra<3

Sandro Gold



Dagens inköp!

Shoppade idag på mässan.. Fia kommer bli såå fin!



/ Karin


Täckta banan - Fia

Idag red jag på täckta banan med Fia, konditionstränade lite. Hon var pigg och lyssnade bra.










Mamma och bästa vän

Tjena!

Nu sitter jag på rummet och ska snart åka till Maxen. Har kollat på 7-åriga dressyrhästar och 4-åriga hopphästar nu på förmiddagen. Många fin fina hästar! Man får sån enorm insperation av att kolla på alla snygga dressyrhästar! Mamma och min kompis Julia hemifrån kom ner igår kväll och ska stanna tills imorron.

Vi hade tänkt att vi skulle gå och kolla på hopphäst akutionen ikväll. Vem vet, jag kankse ropar hem någon hoppig sak hehe..

/Alexandra

Julia och Jag sommaren 2010 :)








Flyinges födelsedagsfirande

Ryttare som Peder och Lisen Fredricsson, Peter Eriksson, Mia och Ebba von Essen, Mattias Jansson och Pernilla André Hokfelt. Ridproffessorerna Kyra och Janne. Slutligen beridna högvakten, mäktigt! Tog en del bilder från showen, några blev lite suddiga, är inte så duktig på att fota i ridhus än..















/ Karin

Följa via bloglovin?

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3060654/flyingeambitioner?claim=dcqzt7ytpuw">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Flyinge- 350 år

Idag ska jag även hinna gå till stora ridhuset och kolla på en födelsedags show som Flyinge annordnar. Flyinge fyller ju nämligen 350år i år. Så bland annat Kyra K, Janne Jönsson, Peter Eriksson och till och med beridna högvakten ska vara med. Blir nog roligt. Tar med kameran också så det kanske kommer upp lite bilder senare.

/Alexandra



Biologi..

mms_img180557927 (MMS)

Biologi..


Gårdagens ridpass - Max

Uppdateringen börjar bra från min sida känner jag men jag var så sjukt trött igår när jag kom hem från stallet så jag orkade inte ta upp datorn och skriva, det var bara sängen som gällde för mig.

Jag red också i Wallenberg igår. Gick dock inte så bra för mig. Fick inte igenom honom i högervaret ordentligt och det kändes bara som att vi bråka med varandra. Men han var duktigt och försökte ändå, det var bara från mina sida det brast lite.... Så jag funderar på att rida dit idag igen och bara försöka mjuka upp honom ordentligt genom hela kroppen.

/Alexandra



Dagens ridpass, Fia

Idag red jag ett dressyrpass i wallenberghallen, det enda ridhus som är någorlunda ledigt nu under breeders, även fast flera av tävlingsryttarna som är här använder sig av det som genomridnings/joggnings ridhus. Det gick bra idag. Red en lång uppvärmning, (vilket jag tycker är viktigt) och plockade därefter upp henne lite grann och red miljontals övergångar. Det jag är mest nöjd över, är hur bra fattningar hon tog från skritt. Hon kändes väldigt kvick och mjuk.  Då hon kan tappa bjudningen och bli lite tung att rida i just wallenberg ibland (lite tungt underlag), så tränar jag mycket på att få henne uppmärksam och framme för hjälperna. Visst var det en del saker som gick kändes mindre bra, men idag var ändå den övervägande känslan positiv.




Hammare + Sprucken dragkedja = Toppen!

Japp det var då galoppbanan som gällde för mig och Max idag. Det gick bra, han var nästan lite för lugn. Hade önskat lite mer tjo och stim i honom.

Men jag förbannar den snubben som uppfann dragkedjan! Jag hatar dem! Idag när jag red så sprack så klart min dragkedja på stöveln. Jag vet inte hur många gånger jag har varit tvungen att byta dragkedja på mina stövlar.... Men då tog jag till världens bästa verktyg.. Hammaren!
Pappa lärde mig nämligen detta knep i sommras när det sprack senast. Anledning till att den spricker är att löparen han "expanderats" så att den inte orkar pressa ihop dragkedjan. Då lägger man löparn mot ett hårt underlag och knackar försiktigt på den med hammaren. Då "trycker" man ihop löparn så att den kan trycka ihop dragkedjan. Jag vet inte hur många gånger man kan göra detta innan den pajjar helt men det är ett bra akut tips!

/Alexandra


Galoppbanan

Idag har skoldagen tillbringats på Flyinge. Vi är på Flyinge två dagar i veckan och läser hästämnen, och på Polhemskolan inne i Lund resterande tre dagar där vi läser vanliga ämnen. Den här veckan är det breeders, (svenskt avels- och sportchampionat) här på Flyinge och därför fick vi idag en uppgift där vi fick välja om vi ville kolla 5 åringarnas dressyr eller 4 åringarnas hoppning. Därefter skulle vi välja ut 6 olika hästar och sedan bedöma deras fysiska/mentala färdigheter.
På ridningen så fick vi vara på galoppbanan och konditionsträna lite eftersom att nästan alla ridhus och banor är upptagna pga. breeders. Jag fick rida en häst som heter Candide, en valack född 96 e: Chirac 611 - Brisad 450.
Alexandra hade med Max idag på ridningen. Det gick nog bra för dem förutom att hennes stövel sprack!


På tal om clinic

Så har EM-vinnaren Rolf-Göran Bengtsson just nu clinic i stora ridhuset här på flyinge! Och vad gör jag och Alex.. Jo vi sitter i soffan på internatet med varsin dator i famnen, dressyrryttare som vi är.
Det hade väl på ett vis varit lärorikt att gå på den, och kunna säga att man varit på roffes clinic. Men latheten tar över eftersom det trots allt är en unghästclinic för hopphästar.
Men tar dom hit Adelinde eller Kittel eller liknande så kanske vi orkar masa oss upp ur soffan.. Men bara kanske!

/Karin

Clinic med Edward Gal

Hittade en film på Hippson.se, eller det var rättare sagt Karin som hitta den. Men hon är i stallet så jag tänkte att jag passar på att slänga upp den här innan jag ska gå till Wallenberg och kolla när hon rider.

Det är en film på en clinic som Edward Gal hade i London. Riktigt bra, värt att kolla på!!

/Alexandra


Om Alexandra

Hej!

Mitt namn är Alexandra Greus och jag är 17 år. Jag bor för tillfället i Flyinge i Skåne där jag går andra året på Hippologigymnasiet. Ursprungligen kommer jag från Karlsborg, en liten by i Västra Götaland. Jag skulle beskriva mig som en glad, snäll och ambitös person som alltid försöker göra alla till lags, dock slår min slöa sida till lite för ofta.
Hästarna har jag hållit på med sen jag var 5år. Det är först nu de senare åren jag har börjat satsa på dressyren, och det kör jag fullt ut på nu. Hittills har jag tävlat upp till LA på ponny men satsar högre. Ridning är inte bara en hobby utan en del av mitt liv, hästarna har alltid funnits där och kommer alltid finnas där.




Något eller rättare sagt någon som dämpat min hemlängtan är Max. Min underbara halvblodsvalack! Han är efter Akribori - Maraton. Har endast haft honom i mina ägor sen 17 september 2011, så vi ligger fortfarande i "lära-känna-varandra" perioden. Han är utbildad MSV dressyr så tanken är att han ska lära mig mycket. Jag tränar för Karin Engström. 



Om Karin

Hallå där!
Karin heter jag och kommer så långt upp ifrån landet som det nästan är möjligt. Gällivare heter den lilla orten och hösten 2010 flyttade jag ner hit till skåne och Flyinge för att gå på hippologigymnasiet. Det som lockade mig var självklart hästarna och ridningen, men även studiemöjligheterna som vi har på just det här programmet.
Ridning är för mig en livsstil och inte en hobby. Jag är väldigt fokuserad och vill ständigt utvecklas och förbättras. Och vart kan man utvecklas mer, om inte på flyinge?
Jag har tränat och tävlat både hoppning och dressyr men på sista tiden utvecklats ganska kraftigt åt dressyrhållet.
Hästen jag har nu heter Kalypsia, ett dressyrsto född 99 e.Carismo-Hertigen. En arbetsvillig och positiv häst som jag trivs mycket bra med. Vi tränar för Karin Engström.


Jag och "Fia" som hon kallas.

bloglovin
Vi är två tjejer som flyttat till Skåne för att plugga på Hippologigymnasiet på Flyinge. Här kan du följa våran vardag med skola, livet på internat och självklart våra hästar! Dressyren är passionen i oss båda och vi strävar efter att bli bättre och bättre var dag på en av Sveriges riksanläggningar för ridsport. Mer info om oss båda hittar du under flikarna "Om Alexandra" och "Om Karin".
RSS 2.0