Bosse träning

Kom precis hem från en intensiv men rolig träning för Bo Jenå. Lite nervös var jag denna gång också men det gick riktigt bra.
Började med att visa lite i både trav och galopp. Jobbade på ganska mycket i galoppen med att öka och minska sprången så jag bestämmer vilket galopp han ska ha och inte låta han bestämma vilken bekväm galopp han tycker han ska ha.

Fortsatte med skänkelvikningar som funkade bra, flyttade bra och lätt för skänkeln. Han är svårare för den vänstra men blir bättre och bättre. Byggde vidare med öppna, upp på medlinjen. Han klarade bra, men måste vara uppmärksam med att han inte faller ut med baken. Han får heller inte dyka med fram. Fick bli lite sträng och se till att han jobbade med baken och inte la sig på framdelen genom att höja ytterhanden och vara på med sänkeln.
Började även med sluta, fick vara ganska sträng men han kändes fin. Kommer nog kunna bli riktigt bra med lite träning.

Trimmade i slutet på öppna på medlinjen. Fick var på honom med att inte falla ut med baken extermt mycket i höger varvet. Men sista gångerna blev det bättre.

Sist tränade vi på serpentinerna som är med i LA:3, lyckades faktsikt bra. Tränade på att själva vägen och att han skulle komma fram i ordentlig galopp.

Over all ska han komma upp lite mer i formen. Gör inte så mycket om han är öppen just nu, bara han lägger vikten på baken ordentligt! Träna sluta och få det att flyta på med lättare och finare hjälper. Träna mer på att inte låta baken falla ut i öppnorna.

Annars en lyckad träning!! :D

/Alexandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0